MICROSOFT AVRUPA’DA İKİ OFİSİNİ KAPATMA KARARI ALDI

Avrupa’da Stockholm ve Londra‘daki iki şubesini kapatacak olan Skype‘ın, Stockholm’de bulunan ofisten yapılan bir açıklamada ‘‘Bu karar, firmamızın uzun vadeli hedeflerinden yalnızca birisi olan, şubelerin coğrafik açıdan dağılımını en aza indirerek, işbirliği açısından daha çok olanak yaratmak, Ar-ge çalışmalarını daha da iyiye götürmek ve iş kalitesini daha yükseğe taşımak amacıyla alınmıştır’’ dedi.

BİRÇOK KİŞİ İŞİNDEN OLDU

Skype, Stockholm’deki şubesini kapatması yaklaşık 120 kişinin işten atılacağı belirtilirken, şirket tarafından yapılan resmi bir açıklamada, mağduriyetlerin en aza indirileceği konusunda bir açıklama geldi. Bir diğer yandan ise, Microsoft Şirketinin, Londra’da bulunan Skype görüntülü arama sisteminde çalışan işçilerin, bulunmakta olduğu bir diğer şubenin de kapatılması kararı alındığı açıklandı. Diğer şube’nin bulunduğu Londra‘daki şubenin kapatılmasıyla, yüzden fazla kişinin işlerinden olacağı belirtildi.

POZİSYONLARIN BİRLEŞTİRİLMESİ KARARI ALINDI

Microsoft, Londra şubesinden yaptığı açıklamasında ”Microsoft, Londra’daki bazı rollerini, elekten geçirmiş ve birkaç teknik pozisyonlarda birleştirme kararına varıldı” dedi.

Skype, Dane Janus Frijis ve Niklas Zennström tarafından 2003 yılında kurulmuştu. 2003 tarihinden bugüne birçok el değiştiren Skype, 2011 yılında Microsoft Şirketi tarafından yaklaşık olarak 8.5 milyar dolara satın alınmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz