Microsoft’un hayali Windows 9 ile gerçek oluyor. Daha önceki CEO’su Ballmer’ın son icraatı olan Windows 8’de kurdukları bu işletim sistemi ile evrensel Windows hayalini gerçekleştireceğini dile getiren Microsoft ne yazık ki bu hedefine ulaşamamıştı. Ancak Satya Nadella bu hedefe ulaşma konusunda umut saçtı.

Dünya teknolojinin en büyük firmalarından birisi olan Microsoft yeni projesini Windows 9 ile hayata geçireceğini açıkladı. Daha önce CEO Ballmer’ın son icraatı olan Windows 8’in evrensel olarak her yerde kullanılabilmesi beklenirken ne yazık ki windows kullanıcıları bu sisteme fazla ilgi göstermedi.

Şu an yeni CEO Sadya Nadella ile birlikte, Windows 9’un gelişiyle evrensel Windows amacına yeniden sarılmış durumda. Bu konuda oldukça özverili çalışıldığını belirten Sadya Nadella, söz konusu ürün olan Windows 9’un yalnızca masaüstü bilgisayar ve x86 tabanlı mobil cihazlarda değil, ARM tabanlı işlemcilerde de, yani diğer mobil cihazlarda da popüler olması için çalışmalar yaptığını ifade etti.

ARM’de çalışacak olan Windows 9’un masaüstü özelliğinden sıyrılarak tıpkı Metro arayüzüne benzeyen bir kullanım ile karşımıza çıkacak. Ürün masaüstü, tablet ve mobil aygıtlarda aynı anda çalışabilecekken, Microsoft’un bu gelişim sayesinde her ayrı alet için farklı bir sistem üretmesi gerekmeyecek.

Geçtiğimi yılda masaüstü ve mobil Windosw Store’ları birleştireceğini açıklayan Microsoft önümüzdeki ürünü Windows 9 ile evrensel Windows’a geçişi tamamlayacak gibi duruyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz