MİCROSOFT DEİS’İ SATIN ALDI

Microsoft, Kubernetes açık kaynaklı konteyner orkestrasyon sistemi ile çalışacak araçlar üreten Deis’i satın alıyor. Pazartesi günü yapılan açıklamada, Microsoft’un konteyner orkestrasyonuna olan ilgisinin devam ettiği belirtiliyor.
Deis, modern, konteynerli uygulamaların geliştirilmesini basitleştirmeyi amaçlayan araçlar üretmektedir. Konteynerler, geliştiricilerin bir iş istasyonundan bir sunucu ortamına kolaylıkla aktarılabildiği izole edilmiş, taşınabilir bir çalışma zamanı için bir uygulama yazmalarını sağlamakta.

Deis‘in Workflow, Helm ve Steward gibi araçların, çok kapsayıcı uygulamaları yönetmenin karmaşık işlemini kolaylaştırması bekleniyor. Google’ın 2014’te dünyaya sunduğu popüler açık kaynaklı konteyner düzenleme sistemi olan Kubernetes‘in üzerine inşa ediyorlar. Şirketin CTO Gabe Monroy, bir blog yazısında söylediği gibi, Microsoft’un bu araçlarına yaptığı katkıları sürdürmeyi planlıyor.

Microsoft, geliştiricilerin Windows ve Linux kapsayıcılarında çalışan uygulamaları oluşturmasına olanak tanıyan teknolojiye zaten çok şey yaptı. Microsoft’un Cloud and Enterprise bölümünün genel müdür yardımcısı Scott Guthrie’nin bir blog yazısına göre şirket, Deis’in teknolojisinin bu mevcut araçların kullanımıyla yardımcı olmasını bekliyor.

Deis ‘Kubernetes uzmanlığı, popüler açık kaynaklı konteyner orkestrasyon sistemine yatırım yapan Microsoft için önemli bir avantaj olacak.

Microsoft, şirketi daha önce 2015 yılında Deis’i satın almış bir servis sağlayıcı olan Engine Yard’dan satın aldı. Şirket anlaşmanın şartlarını açıklamadı.

Geçen hafta şirket ayrıca, müşterilerin bulutta farklı konteyner görüntüleri saklayıp yönetmesini sağlayan Azure Container Registry‘nin genel kullanıma sunulduğunu açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz