Teknoloji Sende - Jaguar, markanın 1945 yılında kuruluşundan bu zamana kadar aynı kriterler ile yolundan şaşmadı. Tıpkı E-Type ve Mark 2 gibi otomobiller ile marka imajını boy gösterdiği segmentlerde üst sıralardan hiç inmeyen İngiliz üretici, bu sayede tüketicinin de ruhunu okşamayı biliyor.

Teknoloji Sende – Jaguar, markanın 1945 yılında kuruluşundan bu zamana kadar aynı kriterler ile yolundan şaşmadı. Tıpkı E-Type ve Mark 2 gibi otomobiller ile marka imajını boy gösterdiği segmentlerde üst sıralardan hiç inmeyen İngiliz üretici, bu sayede tüketicinin de ruhunu okşamayı biliyor.

Jaguar son ataklarından, Jaguar’ın en küçüğü ve en atak otomobillerinden biri tam da BMW 5 Serisi’nin karşısına çıkan XF de gösterdi ki İngiliz üretici, BMW, Mercedes-Benz ve Audi gibi dev rakiplerinin sedanları’na kafa tutacak oyuncular sahaya sürmeyi amaçlıyor. Nitekim, yeni XE modeli de bunun bir diğer ispatı. Paris Otomobil Fuarı‘nda dünya prömiyeri yapılan model artık fabrikadan çıkmaya başladı.

Alüminyum ağırlıklı monokok gövdesi ile dikkat çeken modelde, Jaguar‘ın son dönemdeki tasarım dili açıkça görülüyor. Land Rover’ın modüler platformu üzerine geliştirilen Jaguar XE, alçak oturma pozisyonu, sportif hatları ve tasarımıyla Coupe bir otomobil imajı veriyor.

Geniş ve bölüm bölüm kabartılmış ön kaput otomobilin kaslı tasarımını ortaya çıkarırken, yükseltilmiş bel çizgisi hareket algısı hissi veriyor.

Aracın arka tasarımında, F-Type Coupe modelinden izler görmek mümkün. 0.26 Cd sürtünme katsayısına sahip otomobil, bu zamana kadar üretilen Jaguar modelleri arasında en düşük veriye sahip olması ile da dikkat çekiyor.

Jaguar XE‘nin kaputu’nun altında Ingenium motor ailesine ait 2.0 litrelik dizel motor 163 HP güç ve 380 Nm tork üretiyor.

Bu motorun bir de 180 HP güç ve 430 Nm tork üreten diğer bir versiyonu da var. Benzinli cephesinde ise 2.0 litrelik dört silindirli 200 HP ve 280 Nm tork üreten motora ek olarak modelin performanslı versiyonu XE S’de ise 340 HP ve 450 NM’lik bir değer sağlayan V6 benzinli ünite yatarken, iki motor 8 kademeli ZF şanzıman ile gücünü güç katıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz