İŞTE LG’NİN YENİ AMİRAL GEMİSİ G5 İNCELEMESİ

LG‘nin son amiral gemisi telefonunu hatırlıyor musunuz? Çoğu insan muhtemelen hatırlamıyor, çünkü G5 az veya çok bir facia’ydı. G5 modülleri gerçekten çekici olmayan modüler bir telefondu; “Metal” gövde dışta kalın bir plastik kaplamaya sahipti; Ve cihaz düzgün olmayan kenarlar,  eşit olmayan bir ekran backlight ve keskin kenarlar gibi birçok sorunu bulunmaktaydı. LG dahi, G5’i hayal kırıklığına uğrattığını itiraf etti; şirket 2016 üçüncü çeyreğinde yaklaşık 400 milyon dolar kaybetti ve bundan “G5’in zayıf satışları” sorumlu.

Buna karşılık, LG G6 herşey yeni ve daha da geliştirildi. Çıkarılabilir parçaları olmayan sağlam bir telefon karşılığında modüler sistem hurdaya atıldı. Bu, pilin artık çıkarılabilir olmadığı anlamına geliyor, ancak bunun karşılığında IP68 toz ve su korumasına sahip olacak. Burada yapım kalitesinde pek bir sorun yok ve ön kısım ince çerçeveli kaygan bir tasarıma sahip. LG, insanların G5 hakkında hoşlanmadığı şeyleri düzeltmek için olağanüstü çalışma yaptı; ancak LG’nin en akıllı telefon pazarında kıyasıya yarışacak bir “kişisel ” telefon mu?
LG G6 ABD’de piyasaya sürülmeye başlanıyor.. Telefon, Qualcomm’un 2016 SoC’sini (Qualcomm Snapdragon 821-2017’de) kullanıyor. G6, Galaxy S8’in piyasaya sürülmesinden bir hafta sonra mağaza raflarına çarpacak ve bu da bazı müşterileri elinden alacak. Galaxy S8 yıllar içinde en iyi Samsung akıllı telefonlardan biri haline geldiğinde, G6 almak için herhangi bir neden kalıyor mu?

Tasarım

LG G6 ve Google Pixel XL

Xiaomi Mi Mix’den sonra, LG G6, ince çerçeve akıllı telefon tasarımlarının en son serisidir. Üst ve alt çerçeve, her zamanki boyutlarından küçülerek 5.7 inç ekran için daha fazla yer bırakıyor. Telefonun daha geniş olmasını sağlayacak daha büyük bir 16: 9 ekrana girmek yerine LG, 2880×1440 çözünürlükle en-boy oranı 18: 9 veya 2: 1 ile daha uzun bir ekran kullanıyor.
Sonuç olarak, önümüze 5.7 inçlik olduğunu hissedemeyeceğimiz bir 5.7 inç ekrana sahibiz. G6‘yı tutmak, Galaxy Note gibi her zamanki 5.7 inç’lik beymotlardan ziyade kompakt bir telefon tutuyormuşsunuz gibi his veriyor. Genişlik, bir telefonun “büyük” olmasını sağlayan şeydir. Samsung’u örnek olarak kullanmaya devam edersek, LG G6’nın 71.9mm genişliği Galaxy Note 5’in 76.1mm genişliğine kıyasla 69.6mm genişliğindeki Galaxy S7’ye (5.2 inç ekranlı) daha yakın.

Küçük çerçeve, telefonu çok modern görünüyor ve G6, Google Pixel veya iPhone 7 gibi geleneksel akıllı telefon tasarımları arasına katılıyor.

Ekran yuvarlatılmış köşeler, sadece telefonun farklı görünmesini amaçlayan gibi görünen önemsiz bir tasarım seçeneği. Ayrıntı odaklı birisiyseniz, LG‘nin yuvarlatılmış köşelerinin çok iyi idam edilemediğini hızlı bir şekilde fark edeceksiniz.

Cam ve parmak izleri

LG G6‘nın arkasındaki cam hayal kırıklığı yaşattı. Bu fiyat noktasındaki ($ 700 +) beklenti, Apple, Huawei, Google (tür) veya OnePlus gibi daha ucuz üreticilerden elde edebileceğiniz metal olmalıydı. Bir metal gövde üretici için çok zordur, metal kutunun içine ve dışına radyo sinyalleri almak için gereken her türlü husus dikkate alınmalıdır. Metal, tüketici için daha iyi bir seçenektir sebebi ise tahmin edilebileceği gibi, sağlam olması. Arkadaki cam muhtemelen küçük bir darbeyle kırılacak.

LG, G6‘ya bir arka parmak izi okuyucusu taktı; bu, bir telefonun cebinden hızlıca çıkartacağınız kesinlikle en hızlı seçenek. Arka parmak izi okuyucunun bazı zayıf yönleri var, ancak esasen telefonla masada otururken-telefonu açmadığınız sürece parmağınızla cihazın kilidini açamayacaksınız. Bu özellik, telefonun ne zaman otomatik olarak kilidini açacağına ilişkin bir ton şart ayarlamanıza olanak tanıyan bir özelliktir.

LG G6, Android’in eski bir sürümü olan Android 7.0 ile donatıldı. Android 7.1.2’de elde edebileceğiniz şeylerden fazlasını kaybetmeyceksiniz.

Performans

LG G6‘daki Snapdragon 821, diğer tüm Snapdragon 821 telefonlarıyla aynı şekilde performans sergiliyor. Yine de birkaç kez bahsettiğimiz gibi, 2017 Qualcomm yongası Snapdragon 835’tir. Bu, büyük üreticinin son Snapdragon 821 telefonu olacaktır. Pil ömrü iyiydi.

Akıllı telefonların batarya süreleri karşılaştırmaları (Dakika)

Kamera

LG G6, yine çift arka 13MP kamera tasarımı ile birlikte çalışıyor. “Ekstra” kamera benzersiz olmasa da benzer bir performansla ana kameranın geniş açılı bir versiyonu gibi görünüyor. 18: 9 ekranını eşleştirmek için, G6 varsayılan olarak ekstra geniş fotoğraflar çekiyor.

Dışarıda bir resim çekin ve gökyüzü saf, birincil mavi olacak ve ağaçlar saf yeşil olacak. Her şey bir çizgi film gibi görünmekte.

 LG G6 Genel Özellikler
Ekran 2880×1440 5.7″ (564ppi) IPS LCD
İşletim Sistemi Android 7.0
CPU Quad-core Qualcomm Snapdragon 821 (two 2.35GHz Kryo cores and two 1.6 GHz Kryo cores)
RAM 4GB
GPU Adreno 530
Depolama 32GB
Bağlantı 802.11b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, GPS, NFC
PORT USB 3.1 Type-C, 3.5mm headphone jack
KAMERA Dual 13MP rear cameras, 5MP front camera
Genişlik 148.9 x 71.9 x 7.9 mm  (5.86 x 2.83 x 0.31 in)
Ağırlık 163g (5.75oz)
Batarya 3300 mAh
Başlangıç fiyatı $650-$700
Diğer Özellikler Hızlı şarj, parmakizi sensörü, wireless şarj, MicroSD slot

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz