Bu yıl 5.5 inç gibi kayda değer şekilde geniş bir ekranla karşılaştık. Samsung Galaxy S6 akıllı telefon Quad HD çözünürlüğe geçiş yaptı, LG’nin ise geçen yılki G3 modeli de zaten bu çözünürlük değerini sunabiliyordu.

Galaxy S6’da piksel yoğunluğu 577 ppi iken G4’te bu değer 538 ppi seviyesine tekabül ediyor.

Her iki akıllı telefonun ekranları da kağıt üzerinde muhteşem görünüyor. Peki iki panelin gerçek kalitelerinde durum ne? G4’te LG Quantum IPS teknolojili ekran kullanmış, bu teknoloji ile daha yüksek kontrast, parlaklık değerleri ile daha iyi bir renk kalitesi sunulabilmesi hedefleniyor.

Tabii bu iddialı açıklamalar her zaman gerçekliğe tam anlamıyla denk düşmeyebiliyor, G4 de bunun iyi bir örneği.

lg-g4-ve-galaxy-s6-ekran-farklari_1

LG’nin amiral gemisi akıllı telefonunda renkler bir miktar soğuk, yani beyaz ve grilerde az da olsa maviye kayma hissediliyor. Renk sıcaklığı değeri 8000K seviyelerinde. Karşılaştırmanın diğer cephesindeki Galaxy S6 6600K değerindeki Super AMOLED paneliyle “Basic Mode” da (optimal 6500K) daha iyi renk doğruluğu sağlayabilmekte. Bu eşitsizlik renk üretiminde de etkisini hissettiriyor, G4’ün 5.5 inç genişlikli ekranında özellikle yeşil ve kırmızı tonlarının gözle görülür şekilde fazla doygun olduğu ortaya çıkıyor. Buna karşın Galaxy S6 sRGB renk uzayına denk düşmede rakibi kadar sıkıntı yaşamıyor.

Galaxy S6 akıllı telefonun ulaşabildiği maksimum parlaklık değeri de rakibinin üzerinde. Cihaz testlerde 563 nit parlaklık seviyelerine ulaşabilirken rakibi G4 ise 454 nit düzeyinde kalıyor. Yani yaz aylarının G4 sahipleri için biraz daha zorlu geçeceğini söyleyebiliriz. Akıllı telefonların her ikisi de minimum 2 nit parlaklık seviyesine inebiliyor, bu sayede gece karanlık ortam kullanımında gözlerin yorulmasının önüne geçilebiliyor.
lg-g4-ve-galaxy-s6-ekran-farklari_2
LG G4 ve Samsung Galaxy S6 ekran farkları yorumlarımıza noktayı koyuyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz