Lamborghini Hurocan Lp 620 – 2 Super Trofeo Yeni Nesil Yarış Arabası

 

Otomobil dünyasının önde gelen etkinliklerinden olan Monterey Otomobil Haftası’nda 2015 model Lamborghini Blancpain Super Trofeo’nun Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika pazarlarında otomobil tutkunları ile buluşacak.

Yarış serileri açısından yeni bir gösterge sunan Lamborghini Hurocan Super Trofeo şaside 43 kg ile olağan dışı hafif bir araç. Arka aksa uzanan silindir kafesini önceki modele göre 45 gibi büyük bir oranla iyileştiren burulma sertliği yer alıyor.

Ön tarafta iyileştirilmiş radyatör ve arkada daha iyi aerodinamik özellikler sağlayan yarış vites kutusunun da içinde olacak şekilde tasarlanmış. Yapısına baktığımızda araç alüminyum ve karbon karışımından üretilmiş.

Hurocan Super Trofeo aracının brüt ağırlığı 1.270 kg ve bu karşılık ağırlık dağılımı yüze 47 / 58. Aracın kaportasında kompozit malzemeler kullanılmış. Araca yapılan rötuşlar arasında hızlı söküp takma sağlayan yeni kaporta ve yeni yağ radyatörü yer alıyor.

Arkadan itiş seçeneğinin hali hazırda bulunan GT sınıfında kullanılmış olması Hurocan Super Trofeo’nun göze çarpan diğer bir özelliği. Kariyeri için yeni motor destekleri, yeni üç adet debriyaj ve özel olarak geliştirilen XTrax sıralı vites kutusu yer alıyor.

Geliştirme konusunda önemli bir atılıma işaret eden elektronik özelliklerinde yarış için tercih edilmeye başlanan hafif ağırlıktaki bağlantı ve kablolar yer alıyor. Aracın gösterge paneline de TFT ekran eklenmiş ve vites değişikliklerin, kontrol eden Motec M182 ünitesi araçta yerini almış durumda.

Lamborghini Hurocan Lp 620 – 2 Super Trofeo Yeni Nesil Yarış Arabası
Lamborghini Hurocan Lp 620 – 2 Super Trofeo Yeni Nesil Yarış Arabası
Paylaş
Önceki İçerikElektrikli BMW i3 ve BMW İ8 Türkiye’de
Sonraki İçerikSportif Hyundai i20
Emre
1986 İstanbul doğumluyum. Memur anne ve babanın üç çocuğundan biri olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulundum. Öğretmen Lisesi'nden sonra Selçuk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Halen bu alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz