Kral LaFerrari Yollarda Olacak

 

Önce Ferrari F50 hayatımıza girdi ve daha sonra Enzo Ferrari gelerek yerini aldı. Şimdi de alev kırmızısı renginde otomobil serisinin en yeni üyesi F70 yani LaFerrari var.

İtalya denildiğinde aklınıza ilk gelen markalardan biri Ferrari’dir. 2010 yılından buyana geçirdiği büyük değişimi kimlik değişimine öncülük eden ünlü tasarımcı Flovio Manzoni, markanın simgesi olmuş aracı Enzo Ferrari’nin yerini alacak otomobili yarattı ve aracın her kıvrımına ayrı özen gösterdi. Enzo modeli temel alınarak geliştirilen Ferrari FXX prototipi de bu yeni aracın baz alınan yanı olacak.

Geçen yıl düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı LaFerrari’yi dünya ile tanıştırmıştı. Yarış aracını andıran bu sinirli görünen çift kapılı spor otomobilin üzerinden kimse gözlerini alamamıştı. 6.3 litrelik V12 hibrit motoruyla üretici için e il olan bu otomobil çok uzun zamandır – yakıt tasarruflu Ferrari – talep eden kişilerin beklentisini de önceki modellere göre yüzde 40 oranında gerçekleştirmiş sayılır.

Fabrika verilerine göre araç saatte 350 km hıza ulaşıyor ve LaFerrari’nin ilk 100 km / s bölümüne 3 saniyenin altında yükseliyor. Hızlanmasının 300 km / s olması ise 15 saniye alıyor. LaFerrari’nin diğer özelliği ise bugüne kadar Fiorino Test Parkurunu 1.20 ile tamamlayan ve yollarda kullanılabilen en hızlı Ferrari olması. 499 tane üretilen LaFerrari’nin satış fiyatı ise 1 milyon Euro’nun üzerinde olacağı söyleniyor.

Kaynak: shiftdelete net

Kral LaFerrari Yollarda Olacak
Kral LaFerrari Yollarda Olacak
Paylaş
Önceki İçerikWindows 9’da Olacak Linux İşlevi
Sonraki İçerikLeica 60. Yıldönümü Karşılığında Dijital Kamera
Emre
1986 İstanbul doğumluyum. Memur anne ve babanın üç çocuğundan biri olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulundum. Öğretmen Lisesi'nden sonra Selçuk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Halen bu alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz