Bu konuyla ilgili olarak bilgisayar sektöründe kalitesi herkesçe bilinen ve tartışmasız en iyi dizüstü bilgisayarlardan olan Macbook için yeni bir iddaa daha gelmiş durumda.

Bu konuda Apple teknoloji yenilik konusunda üst düzey bir şirket olarak biliniyor ve sürekli ürünlerine yenilik üstüne yenilik katıyor. Yine bu yenilikçiliğini konuşturacak olan Apple şirketi, aldığı bir patent ile ilerleyen yıllardaki MacBook cihazlarında klavyeden vazgeçecek gibi görünüyor. Bunun yerine ise klavye yerine geniş bir dokunmatik ekran kullanacak olan Apple şirketi, aynen telefon ve tabletlerdeki gibi dokunmatik klavyeyi yerleştirecektir. Böylelikle tamamı ile özelleştirilebilir bir klavye yapısına sahip olacak olan MacBook, bunun yanında ise kullanıcının istediği gibi özellikleri klavyesine ekleyebilecektir.

 

ApplePatentMacBook1

Yukarıdaki resimde de gördüğünüz gibi bir patent alan Apple, tuşları seven kullanıcıları biraz üzecek gibi görünüyor. Toplamında ise 4 ayrı dokunmatik panelden oluşacak olacak olan MacBook’un klavye bölümü tabi ki üstte yer alacaktır. Alt ve ortadaki bölüm klasik touchpad kısmı olacakken sağ taraftaki bölüm numerik kısım olacak gibi görünüyor. Sol tarafın ise ne olacağı henüz belli değilken başta Apple uygulamaları olmak üzere bir çok uygulama ve oyunda kısayollar olarak kullanılabilir.

Sizce bu yeni alınan dokunmatik panel kullanıcıları tarafından ilgi görecek mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz