Bilgisayarı kişiselleştirmek için birçok neden vardır. Müşteriye özel kurulan bilgisayarlar başlangıçta önceden kurulmuş masaüstü bilgisayarlardan veya dizüstü bilgisayarlardan daha pahalı olabilirken, ister birinci sınıf bir oyun için bilgisayar olsun, ister müzik  için bir sistem veya Web uygulamaları geliştirmek için olsun, neredeyse sınırsız kişiselleştirme olanakları sunabilirler .

Hem performans hem de esneklik istiyorsanız gitmeniz gereken yol, müşteri için hazırlanacak bir bilgisayardır.Tek tek parçaları yükseltmek, genellikle yeni bir bilgisayar almaktan daha az pahalıdır.

Aşağıda, ihtiyacınız olacak temel parçalar bulunmaktadır.

İşlemci ve Anakart

Anakart gibi diğer parçaları belirleyeceğinden, parçaları tamamlamanız için gerekli olan ilk parça işlemcidir. UserBenchmark‘ın, müşteriler tarafından değerlendirilerek oylanmış işlemcilerin listesi, karar vermenize yardımcı olacak iyi bir kaynaktır.AMD ve Intel üst düzey üreticilerdir, ancak Intel’i daha çok tercih ediliyor. Intel, işlemci söz konusu olduğunda endüstride standarttır, bu yüzden seçiminiz yanlış olmayacaktır.

Çekirdek serisi üç ailede sunuluyor: i3, i5 ve i7. I3 serisi ortalama bilgi işlem ihtiyaçları için iyi, i5 ise biraz daha fazla beygir gücü sunuyor.I7 serisi size en iyi performansı sunar. Fiyat için bir Core i7-6700k fiyatı gerçekten gözardı edilemez. İşlemcinizi seçtikten sonra, devam etmek  için bir anakart seçin.Optimum hız için USB 3.1 / 3.0’a uyumlu olduğundan emin olun.Göz önünde bulundurulması gereken bir faktör, bilgisayarınızın üreticisinin önerisinden daha yüksek bir hızda çalıştırmak isteyip istemediğinizdir.

Kısa süredeki performans artışlarından yararlanabilirsiniz, ancak hızlandırma, bilgisayarınız için daha kısa bir kullanım ömrü sağlayabilir; bu yüzden bunu yapmayı planlıyorsanız uyumlu bir anakart kullanmayı düşünmelisiniz.

Depolama ve Bellek

Sonra, kullanmak istediğiniz depolama birimini seçin. HDD sürücüleri, çoğu bilgisayarın sahip olduğu geleneksel sabit sürücülerdir ve çok uygun fiyatlıdır. Bununla birlikte, SSD’ler daha düşük performans için bir seçenek ve fiyatları düşüyor. Bilgisayar sistemlerindeki dosyaları SSD, küçük depolarla kurulur.

2 TB’dan daha büyük ve daha ucuz bir HDD size çok miktarda depolama alanı sağlar. Ne kadar RAM’e ihtiyacınız olduğuna karar verin. 32 bit işletim sistemi kullanmayı planlıyorsanız, OS’nin artık desteklemediğinden yalnızca 3 GB’a ihtiyaç duyarsınız. Büyük olasılıkla, en az 4 GB olan 64-bit kullanacaksınız.  Daha iyi bir kullanım için 8, 12 veya 16 GB’yı seçin. Taşınabilir depolama ve bulut tabanlı yazılım sayesinde gerekli olmadığı halde bir DVD/CD sürücüsüne de yer verebilirsiniz.

Video ve Ses Kartları

Video oyunları oynamak, dijital grafik oluşturmak veya video düzenlemek istiyorsanız, temel bir ekran kartından daha gelişmiş bir şey yapmalısınız.

Bunu bize sağlayacak olan, geliştirilmiş grafikler için AMD, ATI veya Nvidia kartlarıdır. AMD Radeon RX 460, en sıradan oyuncuların ihtiyaçlarını da karşılayabilecek makul fiyatlı bir seçenektir. Ses kartınız için de aynı şey geçerli: Ses dosyalarını düzenliyorsanız, bağlanmak istediğiniz çevresel ekipmanla uyumlu daha kaliteli bir kart seçmeyi tercih etmelisiniz.

Kasa, Güç ve Soğutma

Tüm bu muhteşem donanıma sahip olmak için bir kasa satın almanız gerekiyor! Piyasada farklı özelliklere sahip pek çok kasa türü bulunmaktadır.
Çoğu durumda standart bir güç kaynağı ve soğutma fanı bulunur.Bununla birlikte, eğer yüksek performanslı bir sistem kuruyorsanız, muhtemelen yetersizdirler.Bütün bu performans ısı üretir. Çok fazla ısı, bilgisayarınızın çökmesine ve hatta donanıma zarar verebileceğinden kaliteli bilgisayar soğutma fanlarını kullanmaya özen gösterin.

En azından, CPU soğutucusuna takılı olan biri büyük bir fanla (kasadaki ısıyı boşaltmak için) ve dahili değilse, bir tanesinin grafik kartından dağılmasına ihtiyaç duyacaktır. Parçalarınız ne kadar güçlü olursa, sisteminizi doğru bir şekilde çalıştırmanız için daha fazla güç gerekir. Ucuz bir güç kaynağı ile bilgisayarı yakmak istemezsiniz.

En az 500w’lık bir güç kaynağı düşünmelisiniz; ancak daha büyük bir işlemci, grafik kartı ve gerekli fanlar seçtiyseniz, daha fazla içeren bir şey gerekir. Parçalarınız, önerilen güç kaynağı ile birlikte gelebilir. Değilse, en az 750w güç kaynağı kullanmanız gerekecektir.

Son Düşünce: Daha fazla para yatırmayın, çünkü özel makineniz, yeniden yükseltmeniz gerekmeden önce yıllarca kullanım sağlayabilir. Projeniz için iyi şanslar – en önemlisi eğlenin!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz