Kırmızının En Çok Yakıştığı Otomobil LaFerrari FXX K

Ferrari deyince her insanın aklına büyüleyici görüntülü kırmızı bir spor otomobil gelir. Bu şekilde her insanın hayranlıkla baktığı bir otomobil üretmek ve bu olguyu sürekli tutmak oldukça sordur. Bu insanın aklında kalan düşünceleri daimi kılmak için Ferrari markası yeni bir otomobil üretti. Bu spor aracın ismi LaFerrari FXX K olarak adlandırılmış.

LaFerrari FXX K modeli tam hız canavarı deyimini hak eden bir otomobil olarak kullanıcılarına güven verecek. Bu makine tam 1036 beygir güce sahip. Bu araç özel alıcıları için benzer mantalite de üretilen Enzo Ferrari klasmanında bir araçtır. Yedi vitesli çift kavramalı şanzımanı bulunan bu araçta 6.3 litrelik V12 güç açığa çıkaracak bir motor bulunmakta. İçerisinde yeni nesil araçların artık yeni üretimlerinin çoğuna kullandıkları elektrik motoru da bulunmaktadır. LaFerrari FXX K tam 3 saniyede 100 km hıza ulaşabilmektedir. FXX K modelli Ferrari asla FIA onaylı bir yarış aracı klasmanında olmadı kendi çizgisini yaratarak sadece kendi kurallarına uydu.

Sıcaklık, basınç ve G-kuvvet sensörlerı sayesinde lastik yol teması sürekli izlenebilmekte olup araç ile lastik arasındaki bilgileri mühendisler öğrenecek ve bu önemli bilgileri ışığında aracın aerodinamiğine daha fazla katkı sağlayabileceklerdir.

Kırmızının En Çok Yakıştığı Otomobil LaFerrari FXX K
Kırmızının En Çok Yakıştığı Otomobil LaFerrari FXX K

Kaynak: Autoexpress

Paylaş
Önceki İçerikAndroid için Ghostery Gizlilik Tarayıcısı Hazır
Sonraki İçerikGüvenli Saat Kavramı Grande Infinity İle Yeniden Şekillendi
Emre
1986 İstanbul doğumluyum. Memur anne ve babanın üç çocuğundan biri olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulundum. Öğretmen Lisesi'nden sonra Selçuk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Halen bu alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz