Jandarma'nın çanakkale ilinde yaptığı tarihi eser operasyon 4 kişi suçüstü yakalanarak başarılı bir şekilde yakalandı. Çanakkale’de bir araçta ve evde 122 parça tarihi eser ele geçirildi.

Jandarma’nın çanakkale ilinde yaptığı tarihi eser operasyon 4 kişi suçüstü yakalanarak başarılı bir şekilde  yakalandı. Çanakkale’de bir araçta ve evde 122 parça tarihi eser ele geçirildi. Ezine’nin Tavaklı köyünde yaşayan İ.E. isimli şahsın evinde tarihi eser bulunduğu ihbarını alan Jandarma ekipleri, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden evde arama yaptı.

Yapılan aramada, eski dönemlere ait 75 adet sikke, 1 adet kurusıkı tabanca, 9 adet tabanca mermisi ele geçirildi.

Bir başka operasyon ise il merkezinde yapıldı. G.C. Y.C. ve C.G isimli şahısların araçlarında tarihi eser olduğu bilgisine ulaşan ekipler, Çınarlı köyü Dardanos mevkiinde aracı durdurdu.

Yapılan aramada, eski dönemlere ait 33 sikke, 6 yüzük, 1 Meryem ana heykeli, 1 metal haç, 3 obje, 1 kapaklı fincan, 1 ibrik, 1 ibrik tası ele geçirildi.
İ.E. G.C. Y.C. ve C.G isimli şahıslar ifadeleri alınarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Editörden Kısa Yorum: Tarihi eserlerimiz yurdışındaki müzelerde sergileniyor. Biz tarihimizi korumadığımız sürece Bu tür operasyonları çok sık duyacağız, halk olarak bu tür kaçakçıları devlete şikayet etmek biz vatandaşlık görevi olmalıki tarihimize biraz olsun sahip çıkmış oluruz, lütfen tarihimize sahip çıkalım.

Paylaş
Önceki İçerikKayahan’ın Ailesine Çiçekçiler Esnaf Odasından tepki
Sonraki İçerikGTA 5’in Sistem Gereksinimleri Açıklandı
Emre
1986 İstanbul doğumluyum. Memur anne ve babanın üç çocuğundan biri olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulundum. Öğretmen Lisesi'nden sonra Selçuk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Halen bu alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz