STEAM’DAN SAHTE OYUN ÇÖZÜMÜ

Valve, kaliteli oyunlar geliştirmek için Steam dağıtım sistemini elden geçirmek istiyor. Şirket, hızlı para kazanmak isteyen şirketler tarafından geliştirilen “sahte oyunlar” ı elemek istiyor ve bunu yapmak için temel hazırlamaya başlamış durumda.

Haberler, Valve‘nin ofisine davet edilen YouTubers Jim Sterling ve John “Total Bisküvi” Bain aracılığıyla gönderildi. Şirket, Steam’e gelen değişiklikleri Steam Explorers isimli bir programla tanıtmayı planladıklarını söyledi. Explorers, Steam’in iyi satmayan oyun kataloguyla oynayacak. Bu programa göre Steam, bu programa katılan, kullanıcı oyunlara oyunları denettirecek, ardından ise oyuncuların bu deneyimleri sonucuna göre, oyun kaliteli veyahut kalitesiz oyun diye ayırılıp, önlem alınacak.

Valve, Steam Direct adlı yeni bir sistemi getirmek için Steam Greenlight’ı kapatacağını açıkladığında, denetleme sürecini Şubat ayında geri başlatmıştı. Amaç ise “Steam’e yeni içerik getirmek için tüm havuzu iyileştirmek ve müşterileri istedikleri içeriğe bağlamak için daha fazla yol bulmak” oldu. Şirketin yeni hamleyi, kötü tohumları tanımak ve gizli taşları keşfetmek için içeriği elle oynatarak tarama sürecini iyileştirmeyi umuyor.

Steam Explorers platformda görünürlüğünü artıracak potansiyellere sahip oyunları işaretleyecek. Daha az sayıda bayrağı olan oyunlar sıralamada aşağı inecek.

YouTube kullanıcıları, herhangi bir Steam kullanıcısının Steam Curatos’lerine benzeyen bir Explorer olabileceğini ve kendi forumunu alacağını belirtti. Bu arada, Steam Curatos sistemi, videoları yerleştirme, ilk on listeyi oluşturma ve kullanıcılara farklı türde sıralama yapma olanağı içeren bazı değişiklikler geçirecek. Game Keys, Curators’lere direkt olarak Steam üzerinden gönderilecek, e-posta ile alınmayacak.

Valve ayrıca, Steam Direct’in yüksek kalitede oyunlar sunacağını ve hizmete eklenecek oyun sayısını azaltacağını tekrarladı. Bununla birlikte, Valve’nin yeni yönü, yoksulların barajlarını, gülünç oyunlara platformdan geçmesini engellemek ve geliştiricileri oyunlarını göndermeden önce iki kez düşünmeye zorlamak için güçlü bir çaba sarf ediyor. Valve ayrıca, Steam Direct ile yayın maliyetini 100 $ ila 5,000 $ arasında tutuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz