An electronic Microsoft logo is seen at the Microsoft store in New York City, July 28, 2015. REUTERS/Mike Segar

MİCROSOFT LUMİA’NIN PERDE ARKASINDA KALAN 2 AKILLI TELEFONU

Bir devrin lider mobil üreticiliğini tekelinde bulunduran Nokia, çok az bir süre önce HMD Global bünyesi altına katılmıştı. Bununla birlikte Nokia’yı Mircrosoft‘tan devralan HMD Global firması piyasaya süreceğini planladığını bazı telefonların önünü kesti. Ancak birçok Windows Phone fanı, Redmond merkezli şirketin 2015 yahut 2016’da piyasaya sürmüş olduğubir çok cihazın minik bir kısmına da sahip.

Resmi olarak tanıtımı yapılmadan önce iki adet Lumia telefonunun piyasaya çıkışı iptal edildi: Lumia 750 ve Lumia 850. Her ikisi de orta sınıf olan cihazlar piyasaya çıkarılmaya çok yakındı, fakat her nedense Microsoft bu iki adet Lumia telefonun, işe yaramayacağını düşünerek piyasaya sürmekten vazgeçti.

Cumen Guilin, Lumia 750 o dönemlerde orta sınıf bir akıllı mobil cihazıydı. Yalnızca 1GB RAM ve 8GB genişletilebilir depolama alına ve  Qualcomm Snapdragon 210/212 işlemci ile herkesin ilgisini çekmek için son derece küçük bir fiyatla karşımıza çıkacaktı.

Akıllı telefonun diğer özellikleri arasında, 5 inç HD (720p) ekran, arka ve ön kısımda iki adet 5 megapiksel kameralar ve 2,020 mAh pil bulunmaktaydı. O sırada birçok Lumia el cihazında olduğu gibi sırt çıkarılabilir ve polikarbonattan imal edilmiştir. Bu, kullanıcıların çıkarılabilir bir 2020mAh pil, microSIM ve microSD kart yuvasına erişmelerini sağlar. Telefon özellikleri bölümünde canavar olmadığı halde, prototipi görebilmek yine de güzel …

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz