Geçtiğimiz gün Çin Halk Cumhuriyetinde yaşanan bir olay, görenleri hayrete düşürdü. iPhone telefonu olan bir Çinli kadın, söz konusu cihazı ile oynarken bir anda elinden düşürdü. Telefonun düştüğü yer ise oldukça soğuk bir nehirdi!

Telefonunun nehre düştüğünü gören kadın ise hiç düşünmeksizin üstünü dahi çıkarmadan nehre atladı. Kadının bu cesareti takdire şayan olsa bile cihazı kurtarmaya yetmedi ve iPhone buz gibi su ile temas ettiği için artık çalışmıyordu.

Eksi iki derecede buz gibi bir nehre atlayan ve dolayısıyla üşüyen, ıslanan veiPhone telefonu bozulan kadın, itfaiye yetkililerinin yardımı ile nehirden güçlükle çıkarıldı.

Telefonlara Çok Mu Bağımlıyız?

Çin’de yaşanan bu olay ve sonrasında kadının bu tavrı, bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. Olay sonrasında savunulan ortak düşünce ise telefonlara servet ödediğimiz ve bunun için insanın telefonlarına fazla değer vermesiydi.

Bugün bir araba fiyatına yetişen akıllı telefonlar yüzünden insan psikolojisi bozulabiliyor ve pek de mantıklı olmayan şeyler yapılabiliyor. teknolojisende.com  Konuşulanlar ve tartışılanlar ne kadar doğru bilinmez ama Çinli kadının bu tavrının teknoloji dünyasında bazı şeylerin sorgulanmasına sebep olduğunu söyleyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz