APPLE’DAN İLGİNÇ ÇÖZÜM

iPhone‘lar hakkında söylenecek az sayıdaki kötü şey zayıf pil ömrüdür. Apple, kendi chipini  üretme konusundaki söylentileri ile şirkete ittiği takdirde bunu değiştirmeye hazırlanıyor. Öyleyse, Apple’ın ortaklarından birini terk etmekten başka bir yolu yok. Ancak bunun, merakla beklenen iPhone 8‘de görünmesi biraz geç olabilir.
Reuters’e göre, Apple kendi yongalarını geliştirmeye başlarken Dialog Semiconductor ile olan sözleşmesini feshedecek. Dialog, önceki iPhone’larda kullanılan güç yönetimi entegre devresi veya PMIC’yi Apple’a sunmaktaydı. Habere göre Anglo-Alman şirketi, Salı günü hisse oranının yüzde 36 oranında düşmesi nedeniyle hızlı ve olumsuz bir etki yaptı. Reuters, dört yıldızlı bir finansal analist olan Bankhaus Lampe’nin, Dialog’un derecesini “beklet” ten “satmak” a düşürdüğünü de bildirdi.

Dialog, pazarın yüzde 20’siyle dünyadaki bir numaralı güç yönetimi çipi üreticisidir. Geçen yıl, Dialog’un satışlarının yüzde 70’i Apple’ın payıydı. Görünüşe göre iPhone 8, Dialog’un cipslerini kullanan son Apple cihazı olacak. Gerçekten durum buysa, iPhone 8’in batarya ömrüyle ilgili çok fazla gelişmenin olmadığını göreceksiniz ancak iPhone 8‘in 2,700 mAh’lik L şeklinde 2 hücreli bir batarya  söylentisi de ortada dolanıyor.

Bu ilginç söylentinin sahibi ise, daha önceki iddialarında, iddiaları kanıtlanan Cowen And Company analisti olan Timothy Arcuridir. Atılan bu iddiayı gün yüzüne çıkaran Macrumors, ” iki pilin” kesin olarak ne anlama geldiğine dair bir beyan belirtmedi. Sitenin tek bahsettiği konu ise, 5.8 inçlik iPhone 8‘in iki adet pille daha fazla pil ömrünü sağlayacak olması. Daha önce böyle bir söylenti hiç duymamıştık. Bu bizler için bir ilk oldu. Bu sebepten dolayı bu iddialara, titizlikte yaklaşmakta fayda var. Apple , bu iddialara karşılık bir açıklama yapmadı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz