Instagram para basıyor!

Yaklaşık on gün önce Android uygulamasını duyuran ve bir milyar dolarlık anlaşmanın haberi ile, haber trendinin başına oturan Instagram, bu on günlük süre içerisinde kullanıcı sayısını yaklaşık %33 arttırarak 40.026.379 kullanıcı sayısına ulaştı.

Birkaç yıl öncesine kadar hiçbir reklam almayan Instagram, bu düşüncesinden vazgeçerek artık reklam almaya başladı. Firmalar ve insanlar arasında meşhurluk ve popülerlik basamaklarını hızla çıkan firma’ya reklam vermek isteyenler adeta sıraya girdi. 2016 yılında açıklanan verilere göre, şirkete reklamveren firma sayısı 200 bin civarındaydı. Adeta reklam patlaması yaşayan Instagram,  bu yılki aldığı reklam sayısını 5 kat arttırarak 1 milyona ulaşmayı başardı.

Instagram’a olan ilgi artınca, kazanç sağlanmaya başlandı

Günden güne, yenilik yapan Instagram’ın bu kadar fazla reklam sayısını arttırmanın sebebi ise şirketin, zaman geçtikçe popülariterliğini arttırması ve bunun sonucu olarak da herkesin ilgi odağı haline gelmesi. Bu ilgi ve alakayı gören firmalar da, buna paralel olarak Instagram’a reklam vermek için anlaşma sağlamaya başladı. Ve bunun sonucu olarak da Instagram’ın gelir kazancında olağanüstü artış yaşanmış oldu.

Instagram: ”Kullanıcılarımızın %80’i herhangi bir firmanında takipçisi”

Instagram’ın Reklam Ve Pazarlama işlerinden sorumlu müdürü James Quarles‘in yaptığı açıklamada, Instagramdaki kullanıcıların en az %80’i, bir firmayı takip ediyor. Instagram’ın yaptığı açıklamada bu yılki 1 milyon reklam sayısı, gelecek sene 2 milyon reklama çıkarmak. Instragram’ın bu hedefe uzak sayılması ihtimal dahilinde değil gibi görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz