INSTAGRAM, YİNE ÖZENTİLİK PEŞİNDE

Fotoğraf paylaşım uygulaması devlerinden Instagram, çevrimiçi görsel uygulaması Pinterest‘e meydan okuyan yeni bir özellik ekledi.

Sosyal medya devlerinden Instagram, uygulamaya yeni özellikler getirdi. Instagram, bu sefer de Pinterest’e meydan okuyarak, uygulamaya Koleksiyon özelliğini getirdi. Instagram da artık ”Kaydet” butonuna kaydettiğiniz fotoğrafları koleksiyonlayabilecek ve onlara isim koyabilecek, bu sayede de aradığınız görseli daha çabuk ve kolay bulabileceksiniz.

Instagram Taklitçilikten Vazgeçmiyor

Instagram’ın kullanıcıları artık gönderilen fotoğraf ve videolarını Pinterest kullanıcılarının bir süredir yapabilecekleri gibi özel koleksiyonda da kaydedebiliyor. Instagram’daki yayınları kaydetmek, seyahat edilecek yerler veya satın alınacak ürünler gibi gelecek için hatırlamak istedikleri öğeleri yer imi de koyarak kullanıcılara yeni özellikler sunmak istiyor.
Instagram’daki değişiklik, Aralık ayında tanıtılan ve arkadaşlarınızdan gönderilen yayınları kaydedilmesini sağlayan ”Kaydet” butonu üzerine geldi.

Artık ”Kaydedilenler” bölümünde yer alan kaydettiğiniz gönderilerden bir koleksiyon oluşturabilirsiniz. Bunun için ”Kaydedilenler” kısmına girmeniz gerekecek ve sağ üst köşede bulunan artı sembolüne tıklayın ve koleksiyona bir ad vererek içerisine hangi gönderileri koyacağınıza karar verir.


KAYDET ÖZELLİĞİ OLDUKÇA POPÜLER

Facebook’a ait  Instagram, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kullanıcılarının% 46’sının o günden bu yana en az bir tane gönderiyi kaydetmiş olduğunu söyledi. Artık kullanıcılar kaydedilmiş Instagram gönderilerinin birden çok koleksiyon oluşturabilir ve bu koleksiyonlara belli adlar verebileceksiniz.

Instagram, bazı rakiplerinin özelliklerini kopyalamaktan korkmadı. Örneğin mesajlaşma uygulaması Snapchat  ile rekabet etme arayışında, Instagram, bireysel etkinliklerle ilgili fotoğraf ve video paylaşmak için Hikayeler gibi bir dizi ayrıntıyı kopyaladı.
Geçen hafta Instagram, mesajlaşma hizmetini doğrudan mesajlarla bütünleştirerek Snapchat‘e daha çok benzeyerek güncelledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz