İNSANLAR AYNI IPHONE’DAN SIKILDI

iPhone 7‘nin piyasaya çıkmasıyla birlikte büyük bir hit alan CIRP’in yeni verileri, Apple’ın en son amiral gemisi telefonunun satışlarının geçen yılın aynı çeyreğinde iPhone 6’ların satış performansıyla uyuşmadığını gösteriyor.

CIRP kurucu ortağı Josh Lowitz, “iPhone alıcılar, bir yıl önce aynı çeyrekte 6S ve 6S Plus’dan biraz daha düşük oranlarda 7 ve 7 Plus modellerini seçtiler” dedi. “Her yeni amiral gemisi Apple 2014’te piyasaya sürülmüş 2 modellerinden beri, iPhone  yükseltilmiş özelliklere rağmen, çeyrekte satılan iPhone’ların neredeyse üçte birini oluşturduğunu söyledi.

CIRP tahmini hakkında bir açıklama yapmazken, belli başlı tasarım değişikliklerinin olmamasının nihayetinde iPhone satışlarında bir sıkıntı yaşanacağını söyledi. Ancak şirket için bu çok da kötü bir haber değil:

“Geniş formatlı Plus modelleri, toplam satışların% 41’ini oluşturuyordu; 2015’te orijinal Plus modelinin piyasaya sürülmesinden bu yana istikrarlı bir artış oldu. Tüketiciler, sadece Apple’ın iPhone’una da yardımcı olan daha masraflı, daha büyük bir model satın almakla bir isteklilik sinyali verdi.

CIRP, bu bilgilere ek olarak, daha önceki Android telefon sahiplerinin önceki yükseltme çevrimlerinde geçiş yaptıklarından daha fazla iPhone 7’ye geçiş olduğunu keşfetti. IPhone sahipleri markaya inanılmaz derecede sadıklar, ancak en yeni iPhone pek çok Android kadar kullanıcıları cezbetmedi.

Bu raporun sonuçlarına dayanarak, iPhone 8‘in neden Apple için bir sonraki adımın ne olacağını görmek çok kolay. Tüketiciler Apple’dan yeni bir şey getirmesini bekliyorlar (Samsung’un bu ayın başlarında yaptığı gibi), bu nedenle Apple‘ın en heyecan verici iPhone’un yenilik üzerine olan kullanıcı baskısı devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz