İLK YERLİ BAZ İSTASYONUMUZ ”ULAK” KULLANILDI!

AA muhabirinin paylaştığı bilgiye göre, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının teşviki ve desteği, Savunma Sanayi Müsteşarlığının koordinasyonunda ASELSAN ana yükleniciliğinde Netaş ve Argela’nın katkılarıyla, tamamı Türk mühendis ekibi tarafından, ilk milli baz istasyonu olan ULAK geliştirildi.

Tasarımı, yapımı tamamen %100 yerli olan ULAK ile ülkemiz, dünyada baz istasyonu üretmekte olan beş ülkeden birisi olacak.

Telekomünikasyon sistemini biraz daha güvenli bir hal aldıracak olan ULAK, teknolojiyi sadece alıp ve kullanan değil, bunun yanı sıra tasarlayıp,üretip ve satan bir ülke yolunda atılmış bir önemli adım olacak.

2017 Dünya Mobil Kongresi‘nde imzalanan, ilk yerli baz istasyonumuz ULAK’tan, ilk konuşma, Turkcell tarafından Erzincan-İstanbul arasında, canlı görüşme olarak tarihe geçti.

“ÜLKEMİZDE TARİHİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTIK”

Turkcell’in genel müdür Kaan Terzioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerli baz istanyonu üzerinden, canlı görüşme yapılmasının, Türkiye’de iletişim açısından yeni bir çay başlattığını söyleyerek, ”Dün Türkiye’de büyük bir başarıya imza attık. Yalnızca milli baz istasyonları kullanarak ifa ettiğimiz canlı görüşme, söz konusu projeye yani yerli imkanlara, yerli mühendislere inandığımız takdirde ne gibi şeyleri başarabileceğimiz en iyi kanıtı oldu. Bütün dünyaya bunu kanıtladık” diye konuştu.

Toplamda şebekelerde kullanılmak üzere 250 adet ULAK siparişi verildi. Ve bu siparişleri ilk teslim alacak olan Turkcell müdürü Terzioğlu ” Bu saye de, Türkiye’de ilk milli baz istasyonunu gerçek şebekede kullanacak ilk şirket Turkcell olacak” ifadelerinde bulundu.

İlk milli baz istasyonun haricinde Türkiye’nin ilk milli 4.5 baz istasyonunun anteninin gelişmesine yönelik bir iş birliği akdinin de milli teknolojilerin ilerlemesinde büyük bir etkisi olacağını söyleyen Terzioğlu, yalnızca 4.5’de değil 5G’de Ar-ge çalışmaları ve milli teknolojilere can vermek adına birden fala kurumla birlik olup, bu projelerde çalıştıklarını söyledi.

Turkcell müdürü Kaan Terzioğlu, milli üretim açısından yatırımı en fazla yapan firmalardan bir tanesi olduğunu söyleyerek, ”4.5’nin ilk yılında bu projede üretilen milli baz istasyonlarının yeteneklerine şahit olmamız yönünden gerçekleştirdiğimiz canlı şebeke görüşmesi büyük önem taşımakta. 4.5’nin birinci yılda Türkiye’de milli baz istasyonlarıyla olunan ilk canlı şebeke görüşmeyi bu projeye daha en başından beri desteklerini vermekte olan, Başbakanımızın memleketi olan Erzincan’da gerçekleştirmenin heyecanı ve gururunu yaşamaktayız”ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz