Sistem, inanılmaz derecede genç endüstriye erken bir dayanak sağlama yönünde şaşırtıcı bir kaynak ayıran yaşlanan mobil şirket için şaşırtıcı bir hit oldu.

Geçen yıl HTC, platform hizmetleri ve girişimleri oluşturma konusunda büyük önem vermeye devam etti. Bunlardan en önemlilerinden biri olan şirketin Viveport VR oyun aboneliği hizmeti, bu Çarşamba günü piyasaya sürülecek. Hizmet, bilgisayar destekli kulaklıklı mikrofon seti sahiplerinin aylık 6,99 ABD Doları tutarında 5 uyumlu oyun indirmesini sağlayacak. Kullanıcılar, her ayın başında yeni başlıklar indirebilir veya daha önce oynamış oldukları sıralardaki oyunları oynamaya devam edebilecekler.

Şu anda, çoğu Vive kullanıcısı Valve‘nin Steam mağazasından oyun indiriyor. Valve, Vive’ın kullandığı SteamVR işletim sisteminin yaratıcısıdır. Mağazada HTC Vive için yaklaşık 1600 başlık altında bulunmaktadır.

HTC, Viveport uygulama mağazasını Ağustos ayında VR için oyun dışı içerik başlatmanın büyük bir bölümü olan bir ev olarak tanıttı. İndirilen içerik, şu an için sadece HTC Vive ve Oculus Rift anlamına gelen, büyük bilgisayar destekli platformlarda oynatılabilir. Kendi vitrinini oluşturmak VR pazarında donanımın dışında yeni bir gelir kaynağı oluşturmak anlamına geliyor; HTC, çevrimiçi mağazadan tüm satışların %40’ını alacak.

Viveport Başkanı Rikard Steiber, şu anda hedefin hizmet için çeyrek milyon kaydolmayı hedeflediğini söylüyor; ancak bu, 2017’de hedeflenen bir hedef olmayabileceğini itiraf ediyor. HTC, Vive için kulaklık satış rakamlarını açıklamadı; Ancak araştırma şirketi SuperData’nın tahminlerine göre, satılan birimlerin sayısı yarım milyondan az.
Çarşamba günü HTC, ilk doğum gününü kutlamak için Vive sistemini yeni alıcılara geçici olarak 100 $ indirim yapacak. VR, oldukça pahalı bir hobi olduğu için ün kazandı, ancak Facebook’a ait Oculus gibi diğer rakipler, sistemi ve hareket kontrol cihazlarını 200 $ ‘luk bir indirimle ve sistemin minimum donanım özelliklerini azaltarak ekonomikliğini artırma konusunda büyük adımlar atıyor.

HTC, en yeni Vive Stüdyolarının bir kopyasını Arcade Saga‘yı tüm Vive sahiplerine de dağıtacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz