HONDA SPORTİF CİVİC Sİ’Yİ TANITMAYA HAZIRLANIYOR

Honda yıl sonunda duyurusunu yaptığı ve geçen ay piyasaya sürdüğü son derece iddialı ve tüm gözlerini üzerine çeken 2017 Honda Civic modelini satışa koymuştu. Bu da bize Tip R’nin üretim versiyonunu gösterdi.

Honda yapbozunun en son ki parçası olan kısmı ise tamamen performans odaklı Honda Si‘dir. İşte Honda, bu hafta bizlere Honda Si’yi Youtube üzerinden tanıtımı yapacak.

Şimdiye kadar sadece Civic Si Prototype’ı gördük. Si’yi coupe biçiminde önizleyen bir konsept. Kendisinden önce gelen Civic Type R Prototipi gibi, konsept ile üretim versiyonu arasında fazla değişiklik olmayacak gibi görünüyor. Bununla birlikte, Si’nin sedan versiyonunu henüz göremedik.

Si’nin nasıl göründüğünü bilsek de, performans özellikleri hala gizemli haldedir. Bildiğimiz gibi, 1.5 litrelik turbo şarjlı I4’ün Civic köprü tabanında bulunan bir sürümünü kullanacak. Güç çıkışı bilinmiyor, ancak kazara yayınlanan bir sızıntıyla, tork çıkışını 192 pound feet olarak aktarıldı.
Eski Si modelleri yalnızca manuel şanzıman taşımaktadır ve bunun devam edip etmeyeceği konusunda bir bilgi mevcut değil. Honda‘nın pazar payını artırmak için bir seçenek olarak sürekli değişken bir şanzıman sunması olası görülse de, henüz birşey söylemek için çok erken.

Şirket :  “Şuana dek, imal edilmiş en seri, en güçlü Si” 

Hakkında henüz çok bir bilgiye sahip olmasak da şirket yeni otomobil için, ”şuana dek imal edilmiş en seri, en güçlü Sİ” tabirini kullandı. Toplam 225 HP güç değeri bulunan bu modelin tam olarak ne zaman satışa sunulacağı ve Türkiye’de ne zaman pazar gireceği konusunda bir bilgi mevcut olmasa da, söylentilere göre 2017 Honda Civic Si modeli, Avrupa pazarında 50.000 euro’dan başlayan etiketlerle görücüye çıkması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz