Dünyada nüfus arttıkça kaynakların nasıl kullanılacağı ile ilgili tartışmalar da hız kazanıyor. Özellikle kritik boyutlara ulaşan hava kirliliği, toprak kirliliği ve su kirliliği parametrelerini kontrol altına almak adına çeşitli adımlar atılmaya çalışılıyor. Yenilenebilir enerji kaynakları bu başlıkta kritik bir öneme sahip. Güneş enerjisi ve rüzgar gibi şeyler kullanılarak gerekli enerji sağlanmaya çalışılıyor ve pek çok bilim insanı bu konu üzerinde çalışmalar yürütüyor.

Hindistan’da yaşanan bir gelişme bu konuyu takip eden insanları sevindirdi. Zira trenlerin karbon salınımını azaltmak ve kaynakların doğru kullanımı ile ilgili toplumda bir farkındalık oluşturmak amacıyla yeni proje ortaya atıldı ve hayata geçirildi. Bu proje ile trenlerin üzerine bir güneş enerjisi paneli yerleştirildi ve bu sayede trenlerin iç ihtiyaçları için güneş ışınlarından elde edilecek elektrik enerjisi kullanılmaya başlandı.

Tüm dünyada bir ilk olarak tarihe geçen bu anlamlı projenin kısa süre içerisinde Hindistan’daki bütün trenlere uygulanması hedefleniyor. Önümüzdeki 6 aylık periyotta bu şekilde faaliyet gösteren trenlerin sayısının 20’yi aşması hedefleniyor. Bakalım başka ülkelerde de benzer projeler yaygınlaşacak mı?

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz