Sürücüsüz otomobil sektörüne de öncülük eden teknoloji devi Google, SUV tipi araçların ardından bu yaz küçük robot araçlarla ABD’nin California eyaletinde trafiğe çıkıyor. Mountain View bölgesindeki yollarda denemeler yapacak olan araç, deneme pistlerinin ardından ilk kez trafiğin aktığı yollarda denenecek.
Direksiyon sonradan kaldırılacak
Birçok testten başarıyla geçen Google’ın sürücüsüz otomobilleri artık trafiğe çıkmaya hazır. Kontrollü biçimde trafiğe çıkacak olan araçlar, ilk başta tamamen başıboş bırakılmayacak. Gerektiğinde kontrolü ele alabilecek sürücülerle seyahate başlayacaklar. Test sırasında kullanılacak olan direksiyon ve diğer kontrol panelleri bir zaman sonra ortadan tamamen kaldırılacak.
Sürücülerin tepkileri ölçülecek
Araçlar, yolda saatte 40 kilometrelik hızla seyredecek. Projenin yöneticilerinden Chris Urmson, robot araçların trafiğe çıkmasının teknisyenler için büyük fırsat olduğunu ve bu sayede araç yazılımlarının geliştirilebileceğini söyledi. Urmson, karayolunda yapılacak olan denemelerin trafikte seyreden diğer sürücülerin sürücüsüz araçlara nasıl tepki göstereceğini belirlemek açısından da önemli olduğunu vurguladı.
(BBC Türkçe)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz