GOOGLE’DAN CHROME’A REKLAM ENGELLEME ÖZELLİĞİ

Google, Chrome web tarayıcısına sahip olan kullanıcılar için, bir reklam engelleyici özelliği eklemeyi planlıyor. Bildiğiniz gibi internet siteleri gelirlerinin çoğunu web sitelerindeki reklamlar sayesinde kazanıyor. Bu yüzden reklam engelleme özelliği olası gelmese de, Wall Street Journal raporu,’na göre, Google, reklamlarla başa çıkmanın yeni bir yolunu sunacak.

Google, kullanıcıların özellikle rahatsız edici buldukları belirli reklam türlerini (ör. Pop-over’ler ve  otomatik oynatılan sesli ve görüntülü reklamları) hedef alıyor. Bu özelliğe göre artık kullanıcılar, üçüncü taraf reklamlarını göremeyecek. Wall Journal Street, Google’ın Adblock Plus gibi üçüncü parti blokerlerle sıklıkla yapmak zorunda olduğu fırsatçılarını sevmediğini bildirdi.

ÖZELLİK 3.TARAF REKLAMLARI İÇİN

İnternet kullanıcılarının Chrome’un yaygın bir şekilde kabul görmesi, web’de gezinme konusunda tarayıcının neredeyse web browser alanının yarısına hakim olduğu anlamına geliyor; bu nedenle, bir reklam engelleyici’yi yerel olarak Chrome’a ​​yerleştirip varsayılan olarak etkinleştirmek temel olarak üçüncü taraf seçeneklerinin büyümesini durduracak. Kullanıcılar, eğer ki reklamları web taramadan otomatik engellediyse, her defasında ayrı reklam için engellemek zorunda kalmayacak. Özellik sayesinde her 3.taraf reklamı otomatik engellenecek. Yeni özellik, Android mobil telefonlarındaki Chrome için de kullanılabilinecek.
Google, reklamcılığı tamamen ortadan kaldırmayı amaçlamıyor, ancak tüketiciler için bir diğer yararı, reklamlar için daha kullanıcı dostu kabul edilebilirlik standartlarının kurulması olacaktır. Reklam engelleme ‘yi 1 saniyeliğine sahip kapatırsanız, tekrardan 3.taraf reklamlarıyla karşılacaksınız. Bu yüzden sürekli özellik aktif olmalı.

ÖZELLİK MAYIS AYI ORTASINDA GELECEK
Elbette, plan potansiyel görünmez tehlikelere sahip. Bir reklamverenin kendisi olarak, Google reklamlar üzerinde daha güçlü denetimler yürüterek, endüstri akranlarından ve muhtemelen de antitröst izleme örgütlerinden eleştiri çekecek. WSJ, bunun henüz bir anlaşma olmadığını ancak önümüzdeki birkaç hafta içinde (belki mayıs ayı ortasında) kesin olarak duyurulacağını öngörüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz