İnternetin gelişmesi ile birlikte korsan sektörüde çok büyüdü. Dizilerden, filmlere, yeni çıkan oyunlara kadar uzanan korsan ve illegal içerik piyasası sol yıllarda çok farklı boyutlara ulaştı. Günümüzün internet ile ilgili en büyük problemlerinden birisi korsan içerikler diyebiliriz. Kullanıcılarda bu korsan içeriklere arama motorları ile ulaştığı için, arama motorlarına şikayet yağıyor.

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru olan Google‘da bu konuda çok fazla şikayet alıyor. Google telif hakkı şikayetleri ile ilgili raporları yayınladı. Korsan içerik üreten siteler ile uzun süredir resmen savaş içerisinde olan Google, haftalık 19 milyon içeriği yayından kaldırdığını belirti.

Google tarafından yayınlanan verilere göre telif hakkından dolayı gelen şikayetler geçen yıla göre 2 kat arttı. 2013 yılında Google’ın yaklaşık olarak haftalık sildiği korsan içerik 4 milyon civarındaydı. Ancak rakamlar şuan çok daha fazla. Korsan içerikler ile şimdilik mücadele sınırlı. Çoğunluğu torrent ile korsan içeriği yayarken, arama motorundan siteyi silmek çoğu zaman işe yaramıyor. Kullanıcılar adresi bildiği için tarayıcılarından yazarak girebiliyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz