Fakat Google’ın arama sayfasında işin tasarım boyutunu ise yıllardan beri değiştirmediğini görüyoruz ve sürekli aynı renk tonunda ve aynı tasarım çizgisinde gitmeyi başarmıştır. Bildiğiniz gibi Google aramalarında listelenen Web sayfalarına ait linkler eğer Çin’de bulunmuyorsanız mavi renkte görünüyor. Daha önce tıklanan linkler de yine mavinin farklı bir tonunda karşımıza çıkıyordu. Fakat artık arama devi Google tasarım tarafında da önemli bir değişime imza atmak üzere olduğu görünüyor.

Yeni tasarım çizgisi ile beraber artık Web siteleri siyah renk düzeninde karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Google, arama sonuçlarında bulunan linklerin siyah renkte görünmesi sürecini şimdilik bazı kullanıcılar için devreye almış durumda. Fakat ilerleyen zaman diliminde bütün kullanıcılara sunulacak gibi görünüyor. Şu anlık sadece beta aşamasında bulunuyor.

google-imaj

Yeni renk düzeninin tüm dünyada ne zaman kullanıma sunulacağı şimdilik belli değil. Dediğimiz gibi şu anda beta aşamasında bulunuyor bu yeni renk düzeni.  Ancak kullanıcıların Google cephesinde yapılacak köklü değişikliğe alışması zaman alacak gibi görünüyor. İlk gelen tepkiler ise alışma sürecinin beklenenden daha da uzun süreceğini gösteriyor gibi duruyor ki kullanıcılar pek alışmamış gibi.. Ayrıca başta Facebook ve Twitterolmak üzere birçok platformda kullanıcılar arama renk düzenin değişmemesi gerektiğini ifade ediyor. Mavi rengin geri gelmesi yönünde ufak çaplı kampanyalar da başlatmış gibi görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz