GOOGLE VE FACEBOOK’A DOLANDIRICI ŞOKU!

Eğer ki dikkatli bir insan değilseniz, dünya çapında sanal ortam oldukça heyecanlı olabilir. Kötü amaçlı yazılım, hacker’lar, kimlik avı gibi şeyler günlük internet deneyiminizin bir parçası olacak. Bunların ne anlama geldiklerini ve onlardan kendinizi nasıl koruyacağınızı bildiğiniz sürece tehlikeden uzaksınız demektir. Ancak atacağınız yanlış bir adım, bilgisayar korsanlarının, hesabınıza ve özel verilerinize erişebiliyor. Hatta ve hatta Facebook ve Google olsanız bile! Ve bir hacker 100 milyon dolardan fazla bir miktarda, bu internet devlerini kandırdı!

Geçtiğimiz ay, ABD Adalet Bakanlığının, litvanya’lı bir adamı, ” iki ABD merkezli internet şirketin yönlendirilen sahte iş E-postaları düzenleme’ iddiasıyla suçladı.

ABD Adalet Bakanlığı, hangi şirketlerin etkilendiğine dair bir bilgiye yer vermedi. Ancak Fortune, bu şirketlerin Google ile Facebook olduğunu ileri sürdü.

İnternet şirketlerinin çalışanlarının, bu kötü niyetli saldırıları tespit etmelerini normal insanlardan daha iyi eğitilmiş olacağı düşünülür. Ancak ikna kabiliyetleri sayesinde, bazen internet şirketi çalışanları da bu tuzaklara düşebiliyor.

40 yaşında olan Evaldas Rimasauskas, 2013’te bu planı hazırladığını söyledi. Düzenli olarak bu şirketlerle iş yapan Rimasauskas, asyalı büyük bir firmanın kimliğine bürünmek için, E-posta adresleri, faturalar ve şirket pulları hazırladı.

TAM 100 MİLYON DOLAR

Fortune’nin araştırmasına göre Rimasauskas, Quanta Computer’in kimliğine bürünmüş. İki yıldan uzun süredir Rimasauskas, Facebook ve Google’ın muhasebe departmanlarını doğu avrupa’ya 100 milyon dolardan fazla transfer yapmak için ikna etmeye çalıştı. Ve sonunda da başarılı oldu. Rimasauskas ise suçlamaları reddetti.

Bu soygun türü oldukça yaygı. Google ve Facebook’u hedef alan operasyon, Manhattan’daki ABD savunma Bürosu tarafından başlatılan soruşturmayla ortaya çıktı. Facebook, parasını geri almak için polis’e başvurdu.

Facebook, olaydan kısa süre sonra fonlarının büyük kısmını kurtardı ve soruşturmada mahkemeyle işbirliği yaptı.

GOOGLE DOLANDIRICILIK HABERİNİ DOĞRULADI

Google da dolandırıcılık olayını onayladı. Bir Google sözcüsünün yaptığı açıklamada ‘Bu sahtekarlıkları tedarikçi yönetim ekibimizle tespit ettik ve yetkilileri uyarıyoruz. Biz fonlarımızı telafi ettik ve bu konunun çözülmesinden memnuniyet duyuyoruz, “dedi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz