BİR DEVİR SONA ERİYOR!

Google’ın sürekli şaşkınlık yaratan bol miktardaki uygulamalarının bir parçası olan Gchat(Ya da popüler ismiyle Google Talk), rahatlığından ve Gmail’e kurulmasından ötürü tutunmayı başaran bir hizmetti. Şimdi, hizmetin doğrama makinesine konulması planlanıyor. Ancak panik yapmanıza gerek yok.

Gchat, Google’ın mesajlaşma servisini resmi kullandığı bir isim değildi. Sohbet kullanıcıları tarafından Google Talk olarak biliniyordu ve 26 Haziran’da fişinin çekilmesi bekleniyor. Bu değişimden pek çok insan etkilenmeyecek. Google Talk üstünden sohbet yine devam edecek, kişiler Hangouts’a aktarılacak. Google sadece mesajlaşma servislerini ikiye katlamış değil. Şu anda Allo, Android Mesajlar, Duo, Videoyla Sohbet, Supersonic Fun Voice’a halihazırda sahip.

Google uzun zamandan beri, kullanıcılarını Hangouts’a yöneltmeye çalıştığı hesaba katılırsa, bu yapılanın oldukça geç olduğu dahi söylenebilir. Bu farklılık ile birlikte telefonunuzdaki Google Talk uygulaması da çalışmaz hale gelecek.

Aslında hiç kimse ölmekte olan Google Talk’ın hayranı değildi. Electronic Freedom Foundation, 2014’te açık XMPP standardının desteğini bıraktığı için Google’ı eleştirdi. Şirket, Talk’u özel Hangouts’la entegre etti ve şimdi bu hizmet Gmail’e entegre edilecek. En büyük değişiklik, Android uygulaması için Google Talk’un çalışmayacak olması.

Bir Zamanlar Oldukça Popülerdi

Son yıllardan sadece isim olarak hatırlansa da, Google Talk gibi bir efsanenin yıkılışına şahit olmak elbet üzücü. 2000’lerin ortaların son derece popüler bir uygulama olan Gchat, Messenger ve Skype gibi uygulamaların karşısında kullanımı gayet basit bir araç olarak varolmuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz