Bu sahte tıklama aktivitesi aslında kurbanlara, kullanıcı bilgilerinin ele geçirilmesi gibi büyük riskli zararlar vermiyor. Ancak onun yerine internet kullanımını arttırarak, özellikle sınırlı veri paketleri olan faturalı kullanıcılarda cep telefonu faturalarının yükselmesine sebep oluyor.

Bir ara ünlülerin de sıklıkla kullandığı Dubmash uygulamasında aynı yazılım tespit edilmişti. Dubmash uygulamasında daha önce de bu truva atı tespit edilmiş ve uyarılar üzerine Google Play mağazasından kaldırılmıştı.

Dubmash tarzı uygulamaları (Dubmash 2) Google Play’de tespit eden ESET araştırmacıları, bu uygulamaların diğer zararlı yazılımlardan farklı olarak güvenlik programları yüklenmemiş Android cihazları hedef aldığını belirtti. Dubmash uygulamasında daha önce de bu truva atı tespit edilmiş ve uyarılar üzerine Google Play mağazasından kaldırılmıştı.

ESET araştırmacıları, bu kez söz konusu Dubsmash uygulamasında bulunan zararlı yazılımların daha gelişmişleri Google Play mağazasında tekrar görülmeye başlandığını belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz