Google Play Çinli Telefonlarda

Dünyanın diğer parçaları, Kuzey Amerika, Avrupa bir Android telefon satın alacaksa muhtemelen Google Play Store ve önceden yüklenmiş Google uygulamaları ve hizmetleri ile birlikte geliyor olacaktır. Çin’de bir tane satın alınsa muhtemelen yerine üçüncü parti uygulama mağazası ile birlikte geliyordur.

Bunu değiştirmek için ayarlanmış yapılar görülüyor. Google resmen Çin cihazlara Play Store’a getirmek için herhangi bir plan yaptığını doğrulamadı ama bilgiler Google aygıt yapımcıları Çin’de satılan cihazlarda Play Store’a dahil seçeneği sunacağını bildiriyor.

Cihazları bir Google hesabı olmadan kullanmak mümkün olabilir ve bazı uygulamalar örneğin Play Store‘da Çince versiyonu diğer pazarlarda bulmak sürümünden farklı görünebilir.

Google ve Çin ülkede satılan Android telefonlar Google Mobil Hizmetlerini eksikliği eğilimindedir. Bunun parçası olan karmaşık bir ilişki vardır. Çekirdek Android işletim sistemi açık kaynak olduğundan ancak, üçüncü parti çözümleri bir dizi yerini alma ile arttı ve bunun yerine kendi uygulamaları Android kendi özel versiyonlarını sunduğu gibi Xiaomi, Meizu, ve Oppo gibi şirketlere Google Play, Gmail, Maps ve YouTube, Google sunmaya başladı.

Google Çin, bu hafta Çin’de Android uygulaması geliştiricileri artık Google Play Store’da ücretsiz ve ücretli uygulamalar sunabilir olduğunu duyurdu. Şirkete olan App Store getirme konusunda herhangi bir duyuru yapmaya hazır olmasa da Çinli geliştiriciler artık dünyanın dört bir yanından kullanıcıların Play Store’dan kendi uygulamaları satın almasına olanak sağlar.

 

Google Play Çinli Telefonlarda
Google Play Çinli Telefonlarda

Kaynak: Android Authority

Paylaş
Önceki İçerikHayatını Not Etmek İsteyenler İçin Note 4 İncelemesi
Sonraki İçerikGiyilebilir Teknoloji İçin Gear S İncelemesi
Baris Doganbay
8/8/1976 yılında Gazimağusada doğdum orta ve liseyide burda okudum 9 eylül üniversitesinden sonra kıbrısa geri döndüm yine Gazimağusada yaşamaktayım limanlar dairesinde gümrükte çalışıyorum 2 çocuk babasıyım yabancı dil olarak ingilizce bilmekteyim editörlük benim ayrı hobim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz