Üç yıl önce Asus ile işbirliği yapan Google, Nexus 7 tablet serisini piyasaya süren dünyanın en büyük arama motoru, Amerika Birleşik Devletleri teknoloji devi Google, üç yılın sonunda Nexus 7'nin satışını durdurma kararı aldı.

Tayvan’ın en büyük teknoloji firması Asus 3 yıldır Google ile Nexus 7 tabletinin üretilmesi ve piyasaya sürülmesinin ardından Nexus 7’nin kullanıcıları tarafından beğenilmesi, andından Google ani bir kararla Nexus 7 projesini rafa kaldırması teknoloji piyasasında şaşkınlık yarattı.

Üç yıl önce Asus ile işbirliği yapan Google, Nexus 7 tablet serisini piyasaya süren dünyanın en büyük arama motoru,  Amerika Birleşik Devletleri teknoloji devi Google, üç yılın sonunda Nexus 7’nin satışını durdurma kararı aldı.

Nexus 7 nin Kullanıcıları tarafından oldukça beğenilen, Nexus 7’nin Google tarafından bu proje neden rafa kalktığı hala sırrını koruyor.

Sebebi Lollipop güncellemesi mi?

Teknik özellikleri ve de uygun fiyatıyla kullanıcıların beğenisini kazanan Nexus 7, sahip olduğu Android yazılımıyla da oldukça beğeni toplayan ürünler arasında iyi yer almıştı. Bundan sonra Nexus 7 satın almayı düşünen Google Play Store’u ziyaret eden kullanıcılar elleri boş dönecekler.

Uzmanlar, Nexus 7’nin satışının durdurulmasıyla ilgili Lollipop güncellemesi sırasında ortaya çıkabilecek sorunları işaret ediyor. Nexus 7 dışındaki diğer Nexus cihazlar ise Google Store üzerinden satışa devam ediyor.

Kaynak: Ajanslar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz