GOOGLE HİRE TEST EDİLİYOR

Axios, Google’un, Google Hire adlı yeni bir hizmeti test ederek, diğer şirketlerin iş bulmalarına, uygulamaları kabul etmelerine ve başvuruları izlemelerine yardımcı olmak için sessizce test denemelerini sürdürüyor. Google Hire görünüşe göre bir avuç yeni girişimci ve küçük teknoloji şirketi tarafından kullanılıyor, test ediliyor. Google Hire’nin Taleo, Greenhouse veya Lever gibi rakiplerden farkı ise hala belli değil. Google, Hire’yi daha fazla şirkete sunup sunmayacağı da bilinmiyor.

Google kesinlikle işe alım hakkında çok şey biliyor. 2014 yılında, yılda 3 milyon iş başvurusu alıyor ve her 428 başvuran arasından birini işe alıyordu.

Şirket daha önce standart bilişsel testler, işe alım müdürü  ve insan önyargılarını azaltmak için tasarlanan mülakat soruları içeren bir süreçle umut vadeden adayları bulmak ve izlemek için yazılım kullanma hakkında konuştu. Muhtemelen, Google Hire, Google’ın kendi işe alma sürecinde kullandığı dahili araçlarınIN hepsini değilse de bir kısmını içerecek.
Google Hire, eski VMware kurucusu ve CEO’su Diane Greene’nin liderliğindeki şirketin bulut bölümü tarafından kuruldu, Alphabet, Greene’in yeni şirketi Bebop’u 2015 yılında 380 milyon dolarla satın almıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz