GOOGLE HIRE, ÖZEL BİLGİLERİ PAYLAŞMAYACAK

Google, işe alım aracını Google Hire aracılığıyla göz atma geçmişinizi potansiyel işverenlere gösterebileceğini gösteren bazı raporlar yayınlanmıştı. İngiltere’de yayınlanan magazin gazeteleri Daily Mail ve The Sun’ın da aralarında bulunduğu bir dizi haber yayınından sonra , arama devinin, servisi kullanan kişilerin internet üzerindeki, tarama verileni işverenlerle paylaşabileceğini söylemişti.

ABD’li teknolojinin karanlık tarafına oyun atmak isteyen Rus devlet destekli haber kanalı RT’nin web sitesi de onlara destek çıktı. Mountain View, California merkezli Google’da hâlâ devam etmekte olan Hire uygulaması, şirketin çevrimiçi işe alımda daha yerleşmiş bir varlık olan LinkedIn’e açık bir cevap olarak oluşturuldu.  Facebook  de iş arayanlarla işverenleri birbirine bağlayan yeni bir özellikle geçici olarak piyasaya girdi.

Google Hire kullanıcılarının korkusu, Google Hire’yi kullanan kişilerin, arama geçmişi, YouTube abonelikleri gibi tarama geçmişi ile hesap bilgileri hakkında bilgi içeren Google bağlantılı hesapların kullanılarak, Google’in sahip olduğunu muazzam miktardaki bilgilerin para kazanmak adına, işverenlere satılacağı oldu.

Bununla birlikte, şirket hem Mail için hem de daha uzun bir sürede olabilecek bilgi aktarmalarına karşın, Pazartesi günü Gizmodo’ya ilişkin suçlamaları reddetti.

Gizmodo sözcüsü, “Yalnızca kullanıcılardan gönüllü olarak sağlanan bilgiler, çevrimiçi başvurularının bir parçası olarak muhtemel bir işverene devredilecek, özel bilgi paylaşılmayacak” sözleriyle devam etti.

Google, bu tür gizlilikle ilgili fırtınaları zaten çoktan zora soktu ve bu da verilerin gizli kalması konusunda hala büyük bir kamu güveninin var olduğunu düşündürüyordu.

veya en azından insanların kişisel verilerini hâlâ düzenli olarak sunmalarını sağlamak için yeterli güvene sahip.

Bununla birlikte, şirket, akranlarının çoğunun olduğu gibi, topladığı verilerden mümkün olan en yüksek değeri almak için sürekli baskı altında. Kongre, Internet Servis Sağlayıcılarına kullanıcıların verilerini Google ve Facebook gibi şirketlerin güvenlik politikaları hâlihazırda beğeniliyor ve aynı politikanın Google Hire için de devam edeceği belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz