Google Harita Oluşturucu Emekli Oldu

2008 yılından beri hizmet veren Google Harita Oluşturucu, kullanıcıların yer bilgileri, yollar, iş bilgileri ve benzeri eksik harita içeriğini düzeltmelerine veya doldurmalarına izin veriyor. Bu, resmi, ayrıntılı yerel haritaların çoğu zaman mevcut olmadığı gelişmekte olan pazarlarda haritaların oluşturulmasına yardımcı olmakta özellikle yararlıydı.

Şirket, Harita Oluşturucusu‘nun Mart 2017’de emekli olmasını istedi. Hizmet için Google‘ın Yardım alanındaki bir postaya göre Map Maker 31 Mart 2017 Cuma günü resmen kapatıldı.

Google duyurusunda, Topluluk, yıllar içinde Google Haritalar‘ı iyileştirmek için milyonlarca özelliği düzenledi ve denetledi diye belirtti.

Bundan sonra, Harita Oluşturucusu düzenleme özelliklerinden bazıları, Yer Ekleme ve düzenleme, bir yer hakkında ek ayrıntılar paylaşma, düzenlemeleri denetleme, düzenlemelerinizin durumunu görüntüleme ve en son olarak yol bölümlerini düzenleme gibi şeyler Yerel Rehberler tarafından düzenlenecek. Bu özellikler masaüstü ve mobil ortamlarda sunulacağı söylendi.

Bundan sonra, Harita Oluşturucusu düzenleme özelliklerinden bazıları, Yer Ekleme ve düzenleme, bir yer hakkında ek ayrıntılar paylaşma, düzenlemeleri denetleme, düzenlemelerinizin durumunu görüntüleme ve en son olarak yol bölümlerini düzenleme gibi Yerel Rehberler tarafından düzenlenecek. Bu özellikler masaüstü ve mobil ortamlarda sunulacağı söylendi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz