Yeni tanıtılan Galaxy Note 4 İlk zamanlar büyük olması sebebiyle tutulmayacağı düşünülürken Galaxy Note, gün geçtikçe  yeni modelleriyle başarı sağlandı. Samsung’un rakipleri bugün Galaxy Note’a rakip olabilecek phablet’leri üretmeye çalışıyorlar.

Geçen sene piyasaya sürülen Galaxy Note 3, başarısıyla Note serisine önemli katkıda bulundu. Şimdi tanıtımı yeni yapılan ve önemli alanlarda gelişmeler içeren Galaxy Note 4’ün Note 3’ten farkının ne olduğuna bakalım.

Tasarım

Galaxy Note 4’le beraber Samsung, telefonun çerçesini plastikten metale dönüştürüyor. Ama cihazın gövdesi plastik olarak üretilmeye devam ediliyor , fakat Note 3’ten daha ince ve daha hafif. Note 4’ün arka kapağı deri görünümlü ancak plastikten yapılmış olmaya devam ediyor , fakat sahte dikiş izlerini  kaldırarak daha şık bir tasarım, öncesinden temiz görünen daha basit çizgiler eklenmiş bulunmakta.

Note 4’de de, Galaxy S5’te kullanıma başlanılan parmak izi sensörü ve kalp ritmi sensörü de devam ediyor. Su ve toz geçirmezlik özellikleri de telefona yeni  eklenmiş olan özelliklerden .

Ekran

LG’nin G3’te kullandığı QHD ekrana Samsung’un Note 4’te cevap vermesi tüketicileri şaşırtmadı. Galaxy Note 4’ün çözünürlüğü 1080p’den 2.560×1.440’a çıkartılmış (368ppi’den 515ppi’ye). Ekranda diğer ürünler gibi Super AMOLED teknolojisi kullanıldı. Ayrıca ekran boyutu, incelen çerçeve sayesinde 5.5 inç’ten 5.7 inç’e yükseltilmiş. Telefonun  boyutunda ise herhangi bir büyüme yok.

Kamera

Galaxy Note 3’ün 13 megapiksellik kamerası iyi işlev görürken, Note 4’te 16 megapiksele (S5 ile aynı) yükseltilmiş. Ancak Note 4’ün kamerası, optik görsel dengeleme işlevine sahip ve 30fps 3.840 x 2.160 (4K) videoları kaydedebilme özelliğine sahip.

Telefonun yan tarafına eklenen Sony’nin de kullandığı kapasitif düğme (Side Touch) fotoğraf çekerken dokunmatik ekran yerine kullanılabilme özelliği veriyor.

Performans

Note 4, diğer modellerde olduğu üzere iki farklı işlemciye sahip olan  modeliyle piyasaya sürülecek. Qualcomm’un Snapdragon 805 yongasına sahip modelin işlemcisi, 2.5GHz saat hızında çalışıyor. RAM miktar ise 4GB.

Telefonun diğer üst modeli ise ilerse, Samsung’un kendi geliştirdiği 64-bit Exynos 5433 işlemciyle (4+4 çekirdek) gelecek. Depolama özellikleri Note 3 ile aynı fakat 128GB’lık microSD kartlar desteklenecek.

Pil
Galaxy Note 4, Note 3’ün 3.200mAh kapasiye sahip pilini 3.500mAh’e kadar yükseltiyor. Note 4, Galaxy S5 gibi Ultra Güç Tasarrufu Modu işlevine erişimi kullanıcılara sunuyor. Aynı zamanda bunun yanında Galaxy Note 4, ilk kez kablosuz şarj özelliğiyle birlikte geliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz