FACEBOOK REKOR’A DOĞRU KOŞUYOR

Messenger’in Facebook Başkanı David Marcus : ”Şu anda 1,2 milyar aylık aktif kullanıcımızla “Aktif kullanıcı başına gönderilen mesaj sayısı açısından katılımı büyük ölçüde artırdık. Yüzde iki haneli büyüme yaşadık “dedi. Sahte botlara rağmen Messenger başka bir bayrak yılı geçirdi. Altı ay içinde 800 milyon kullanıcıdan 1 milyar kullanıcıya ulaşmakla, biraz yavaş büyüdü ancak bu kendi çapındaki rekoru kırmak için yeterli. Messenger Başkanı David Marcus, Messenger’a ilginin sebebiyle ilgili ” Facebook arkadaşlarının telefon numaralarını bulamadıkları zaman” Messenger, kullanıcılar için ”Birincil iletişim kanalı” haline geldiğini söyledi.

Messenger artık Batı dünyasında en popüler SMS olma adına yenilikler yapmak için çalışıyor. Marcus, uygulamanın Snapchat Stories klonunun Messenger Day için iyi bir başlangıç olduğunu söyledi. Marcus, Snapchat Stories için, “Gençlerin kullanım oranı çok yüksek” olduğunu söyledi. “Gençlerin Messenger’da kullandıkları bir ürün yaptık Ve bu oldukça yaygınlaştı. Katılım Hızı, En İyi Hikayeler ürünümüze kıyasla çok iyi “diye de ekledi.

Uygulama, 600 milyon kullanıcılı Instagram‘a kıyasla daha şanslı. Aralarında neredeyse iki kat kullanıcı farkı bulunuyor. Bu da Messenger Day’e daha büyük fırsatlar sağlıyor. Messenger, görsel iletişim trendine tutunan Facebook gibi, korkak animasyonlu selfie maskeleri ve resim filtreleri içeren Snapchat-esque bir kamera da ekledi.  Video, Houseparty’nin bölünmüş ekranlı grup görüntülü sohbetini kopyaladı. Marcus: “Grup görüntülü görüşmesi, özellikle maskeler ve efektlerle gençler için büyük bir şey haline geliyor çünkü canlı” diye belirtti.

Ancak Messenger paralı uygulama haline gelmese de, insanları ekosisteme kilitleyerek Facebook’un başarısına büyük katkıda bulunuyor. Sohbet, mobil evrenin merkezi olarak ortaya çıktığında ve Facebook‘un en büyük rakibi Snapchat‘ın özel iletişimini temel alan  Messenger, mavi uygulama krallığını sağlamlaştırdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz