Gizlilik konusundaki çalışmalarıyla tanınan Maximilian Schrems'in açtığı bir dava Avrupa Komisyonu'nun Facebook hakkında şaşırtıcı bir uyarıda bulunmasına yol açtı.

Facebook ile ilgili şok edici haber Avrupa komisyon üyesi Bernhard Schima Facebook’ta Eğer bilgilerinizi Amerikanın öğrenmesini istemiyorsanız Facebook hesabınızı kapatın dedi, Facebook’taki bilgilerinizi birilerinin eline geçmesini istemiyorsanız hemen Facebook hesabınızı kapatmalısınız dedi..

Gizlilik konusundaki çalışmalarıyla tanınan Maximilian Schrems’in açtığı bir dava Avrupa Komisyonu’nun Facebook hakkında şaşırtıcı bir uyarıda bulunmasına yol açtı.

Avrupa Komisyonu temsilcisi Bernhard Schima, Avrupa Birliği(AB) vatandaşlarının eğer bilgilerini ABD güvenlik birimlerinin eline geçmesini istemiyorlarsa Facebook hesaplarını kapatmaları gerektiğini kaydetti.

Davada veri gizliliği birçok yönüyle ele alınırken Schima, veri gizliliği konusundaki endişelerle ilgili yaptığı açıklamada “En ufak bir endişeniz varsa Facebook hesabınızı kapatmayı düşünebilirsiniz” dedi.

FACEBOOK UYARISININ SEBEBİ NSA

Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi’nin (NSA) 2010 yılından bu yana cep telefonlarını dinlediği yönündeki iddialar, SMS’lerin yine NSA’ca okunduğu yönündeki gelişmeler Schima’nın bu uyarıda bulunmasında etkili oldu.

Özellikle ABD merkezli Facebook’un NSA tarafından yıllardır izlendiği ve verilerin depolandığı da çok tartışılan iddialar arasında yer alıyor. Bu konudaki düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum yapmaktan çekinmeyiniz. Aşağıya bu konu hakkındaki görüşlerinizi yazınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz