Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya sitelerinden birisi olan Facebook, aynı zamanda dünya piyasasında yeni yatırımlar yapmaya da devam ediyor. Instagram gibi diğer sosyal medya hesaplarına yönelik satın alma işlemleri gerçekleştiren Facebook, zaman zaman spekülatif gündemler ile teknoloji tutkunlarının hayatına girmeyi başarıyor. Son olarak yaşanan bir sızıntı ise hem akıllı telefon piyasasını hem de sosyal medya piyasasını hareketlendirecek nitelikte.

Bu sızıntıya göre Facebook mühendisleri modüler bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Modüler telefonlar donanım özellikleri zaman içerisinde değiştirilebilen telefonlar. Bu bakımdan teknoloji tutkunları tarafından gelişmeleri büyük bir merakla takip ediliyor. Zira bu telefon modellerinin zaman içerisinde akıllı telefonların yerini alacağı tahmin ediliyor. Telefon kullanıcısı kendi kişisel ihtiyaçlarına göre daha iyi bir kamera, pil veya sensör seçerek telefonunu geliştirme imkanı yakalayabiliyor. Ancak bu alan çalışması zor bir alan ve piyasada bugüne kadar istenilen başarıyı yakalayamadı. Google tarafından başlatılan Project Ara bu duruma örnek olarak gösterilebilir.

Facebook’un aldığı yeni bir patent modüler bir telefon üzerinde çalışıldığını kanıtlıyor. Patentte şimdilik hoparlör, GPS, mikrofon, dokunmatik ekran gibi çeşitli telefon parçalarını içeriyor. Bu parçaların Facebook’un ilk telefonunda kullanılacağı tahmin ediliyor. Ancak bir başka tahmin ise bu patentin Facebook tarafından akıllı hoparlör üretmek için de kullanılabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: businessinsider.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz