FACEBOOK’TA GRUP ÖDEME DEVRİ

Ödemeler özelliği esas olarak özel sohbetteki ödeme ile aynı görevi görüyor ancak şimdi kullanıcıların ödeme simgesine bir tıklamayla (dolar işareti) gruptaki herkese veya tek tek üyelere ödeme yapmasına olanak sağlayacak.

Ödemeler simgesi, grup sohbetinin sol alt tarafındaki artı işaretini tıkladıktan sonra seçilebiliyor. Bu, oyun, konum paylaşımı, gezinti talepleri ve daha fazlası gibi daha az kullanılan diğer özelliklerin bulunduğu yerde konumlandırıldı.

Facebook, yeni özelliğin herkesin satın aldığı veya restoran faturasını bölen gruplar için yararlı olacağını düşünüyor. Bunlar, insanların bugün hala PayPal, Venmo veya Square Cash gibi bağımsız ödeme hizmetlerine yöneldiği alanlardır.

ÖDEME DE İSTEYEBİLECEKSİNİZ.

Ödemeleri diğer grup üyelerine göndermenin yanı sıra, sohbetiniz sırasında hemen gruptan ödemeler de isteyebiliyorsunuz.

Bunu yapmak için, kişi başı talep etmek istediğiniz miktarı veya grup üzerinden eşit olarak bölünecek toplam miktarı girersiniz, hesaplama aşamasında kendiniz de bulunabilir; Paranın karşılığı olan şeylerle ilgili bir not da (ör. “Pizza partisi”) ekleyebilir, ardından grup görüşmesinden göndermek için “İste” düğmesine basabileceksiniz.

Kimin ödeme yaptığını göstermek için grup sohbetinde bir mesaj görünecek. Bu ayrıntılar, Talep olarak da tam ekran görüntülenebilecek.

Fakat Facebook, ödeme konusundaki isteklerini tam olarak kabul etmek konusunda tereddüt içindeydi; Messenger ödemelerinin başlatılmasıyla “ödemeler işi yapılmıyor” demişti. Bunun yerine, amaç Messenger’ın kendisini daha yararlı hale getirmekti ve bunun, rakipleriyle daha rekabetçi olacağını belirtti. Facebook bugün yola grup ödemeleri ile devam ediyor.

Bununla birlikte, ödeme günümüzün mesajlaşma uygulamaları için kritik bir özelliktir. Snapchat ve Çin’in WeChat gibi Facebook Messenger rakipleri zaten uygulama içi ödemeleri destekliyor ve Kik bu ay da kendi uygulamasına ödeme ekleme niyetlerini açıkladı.

Messenger’a grup ödemeleri yapma hareketi, Facebook’un diğer mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp içinde dijital bir ödeme işi başlatmaya hazırlandığının söylendiği bir zamanda geliyor. Görünüşe göre facebook taklit’ten vazgeçmeyecek.

Grup ödemeleri bugün ABD’de başlayacak. Özellik, başlangıçta Android ve masaüstünde sunuluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz