“Bilgisayar oyunlarını arkadaşlarınıza ve takipçilerine akışı her zamankinden daha kolay hale getirecek”

Oyun akışı söz konusu olduğunda bu günlerde yararlanabileceğiniz pek çok mükemmel özellik var. Tabii ki, Twitch kolaylık konusunda ilk akla gelen. Ancak Discord ve YouTube gibi diğer rakipleri unutmamalıyız. Peki, partiye bir tane daha ekleyin – Facebook Live. Şirket, oyun akışını sağlayarak, sosyal ağ üzerinden canlı akış yeteneklerini geliştireceğini açıkladı. Çoğunlukla, herkes PC veya dizüstü bilgisayarlarda canlı video yayınlayarak kişisel sayfalarında mobil oyunlar için halihazırda var olan hizmete ekleme yapabilecek.

Bunu nasıl yapacağınızı sorabilirsiniz. Haber akışının veya zaman çizelgesinin en üstünde görünen bir “Canlı Video” seçeneği var ve buna tıklayıp Gruplar, Etkinlikler ve Sayfalar gibi çeşitli seçeneklere göre akış gerçekleştirebilirsiniz. Akışınızı özel grafiklerle ve istediğiniz ürünlerden ekran paylaşma imkânı ile de özelleştirebilirsiniz. Facebook ayrıca, daha önce yalnızca Facebook sayfaları üzerinden çalışan kanalından yayın akışını gerçekleştirirken harici bir donanım da kullanabileceğinizi belirtti. Şimdilik, oldukça iyi bir arayüze benziyor, ancak şirket açıkça aylar öncesindeki özellikleri daha erişilebilir hale getirmek için uğraşacak.

Facebook, bu özelliğin “bilgisayar oyunlarını arkadaşlarınıza ve takipçilerine akışı her zamankinden daha kolay hale getirecek” diye belirtti. Ancak şirket, hizmeti oyun konsollarıyla çalışacak şekilde adapte ettiğinde, çoğunlukla streamciler geliyor. Bu hizmet, canlı akışlı oyunlar söz konusu olduğunda Facebook’un kesinlikle haritaya çıkmasına yardımcı olacak.

Facebook’daki özellikleri şimdi kontrol edebilir, akan seçeneklerle başlayabilir ve deneyebilirsiniz. Eğlenin ve mükemmel bir arayüz oluşturmayı unutmayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz