Ülkemizde özellikle iki tür klavye en fazla kullanılıyor. Bunlar F klavye ve Q klavye. F klavye son dönemde popülaritesini kaybetmeye ve yerini Q klavyeye bırakmış olsa da tarihi ülkemizde daha eskiye dayanıyor. 1955 yılında ortaya çıkan F klavye bundan 19 yıl sonra özellikle devlet dairelerinde kullanımını artıracak bir gelişme yaşayacaktı. Bu gelişme ise Türk Standartları Enstitüsü‘nün F klavyeyi Türkçe için standart klavye olarak ilan etmesiydi.

Yaşanan bu gelişmenin ardından özellikle devlet dairelerinde ancak diğer başka iş yerlerinde de F klavye olarak tercih edilmeye başlandı. Zaman içerisinde birkaç küçük değişikliğe uğrarken, popülaritesini de yavaş yavaş kaybeden F klavyenin canlanmasını sağlamak adına daha büyük bir değişim yaşanacak.

Zira F klavye artık tamamen Türkçe diline uygun hale gelecek. Peki, ne gibi değişiklikler ile bu sağlanacak? Örnek vermek gerekirse F klavyede yer alan delete tuşunun yerini sil, enter tuşunun yerini ise giriş kelimeleri alacak. Ctrl tuşları ise aynı kalan tek kısım olacak gibi görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz