Y Kuşağına (1981-2000 arası doğanlar) göre, Instagram, gezegendeki en narsistik sosyal medya platformudur.
Yaklaşık 10.000 öğrenciye yapılan bir ankette, sosyal medya platformunun Snapchat, Twitter ve Facebook‘a kıyasla kendini beğenmiş kişiler için daha uygun olduğu bulundu.
Çoğu Y kuşağı, yeteri kadar beğenilmeyen fotoğraf ve videoları siliyor.
Y kuşağının üçte ikisi, daha önce kendi yazılarını beğendikleri kişilerden gelen fotoğraf ve videoları beğenmeyi kabul etti.

Anket, bin yılın yüzde 64’ünün Instagram‘ın en narsisistik sosyal medya platformu olduğuna inandığını söyledi.

Aslında, Instagram, Facebook (yüzde 10), Snapchat (yüzde 15) ve Twitter (yüzde 11) olmak üzere en fazla boşuna sosyal medya uygulaması olarak daha fazla oy aldı.
Anketi yapan LendEDU‘dan bir sözcüsü, “Gençler Instagram, Facebook, Snapchat veya Twitter gibi sosyal medya sitelerini neden kullandıkları konusunda düşünceleri etrafında dönmeyecek” dedi.
‘Bu platformları günlük haberlerinden övünmek için kullanıyorlar, dikkatle halkın imajını hazırlıyorlar ve egolarını bu birbirine bağlı dijital çağda besliyorlar.

“Alınması gereken şey, herhangi bir sosyal medya özet akışında iki dakikalık bir gezinmedir ve yayınların büyük bir kısmının sosyal medyanın absürtlüğü hakkında şakalar olduğunu göreceksiniz.”
Instagram‘da yazılan kullanıcılariçin tek sorun. Beğeni’
Anket ayrıca şu soruyu sordu: ‘Sizinkini seven insanların Instagram yayınlarını beğenmek için kasıtlı bir çaba gösteriyor musunuz?’
Buna karşılık, y kuşağının yüzde 67’si ‘evet,diğer kısım ise, yüzde 33’ü ‘hayır’ dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz