Etkinliğe katılan basın mensupları ile YouTube ve Twitch yayıncıları; Xbox’ın bu bahar için merakla beklenen oyun ve platformlarını, donanım ortaklarımızın Xbox One konsol ve oyunlarını uygulamalı olarak deneyimleme fırsatını buldular. Xbox grubunun yöneticisi Phil Spencer, bu baharda en büyük Microsoft Studios franchise oyunlarının Xbox One ve Windows 10’a geleceğini duyurdu.

Larry Hyrb, diğer adıyla Xbox’ın Major Nelson’ı ile bugünün haberleri hakkında yaptığım söyleşiyi izlemek için tıklayın.

Bugün yayınlanan Gears of War: Ultimate Edition for Windows 10 alt sürümüyle açılışı yapılan Xbox bahar oyunları dizisinde, oyunseverlerin favorilerini de içeren franchise oyunları hem Xbox One hem Windows 10’a geliyor. Gears of War: Ultimate Edition;Windows 10’da ücretsiz Forza deneyimi sunan Forza Motorsport 6: Apex; Quantum Break; Killer Instinct: Season 3; Ori and the Blind Forest: Definitive Edition ve The Behemoth’tan Pit People.

“Xbox olarak oyuncuların diledikleri oyunları, diledikleri kişilerle, diledikleri cihazlarda oynayabilmeleri gerektiğine inanıyoruz,” diyor ve ekliyor Phil Spencer, “Bu bahardan itibaren en büyük Microsoft Studios franchise oyunlarını Windows 10’a getirerek bu vizyonu hayata geçiriyoruz.”

Bu bahar Windows 10’a gelen büyük isimler

best_franchises1

Gears of War: Ultimate Edition for Windows 10

Bugünden başlayarak Windows Mağazası’nda bulabileceğiniz Gears of War: Ultimate Edition ilk kez Windows 10’da oynanabilir. Tepeden tırnağa yeniden yapılan oyunun özellikleri arasında DirectX 12 ile geliştirilen olağanüstü 4K çözünürlük, sınırsız yenileme hızı ve denetleyicisi, fare ve klavye denetimi var.

best_franchises2

Forza Motorsport 6: Apex

Bu bahar Windows Mağazası’na gelen bir diğer isim de Forza Motorsport 6: Apex. Windows 10 için ücretsiz, derlenmiş bağımsız bir deneyim sunuyor. Oyunseverler, Drivatar™ rakipleri ve Forzavista™arabaları gibi Forza franchise oyunlarının patentli simgesel yenilikleri, oynama ve yarışmanın yeni yolları gibi özelliklerle Forza Motorsport 6’da zengin çeşitlilikte bir gezi bulacak.  DirectX 12’den de yararlanan deneyim,4K çözünürlüğe kadar çıkan nefes kesici görsellere sahip.
best_franchises3

Quantum Break

Remedy Entertainment, Quantum Break’in DirectX 12 ile çalışan Windows 10 sürümünü uygulamalı bir demoyla Xbox Spring Showcase’de tanıttı. Xbox Mağazası’ndan Xbox One dijital sürümünün ön siparişini veren, programa katılan satıcılardan dijital Xbox One jetonu satın alan ya da Xbox One Special Edition Quantum Break paketinin ön siparişini veren herkes oyunun Windows 10 sürümünü ücretsiz alabilecek, Quantum Break 5 Nisan’da Xbox One ve Windows 10’a geldiğinde Windows Mağazası’ndan kullanma koduyla indirebilecek.

Killer Instinct: Season 3

Iron Galaxy ve Microsoft Studios, 29 Mart’ta Xbox One ve Windows 10’da yayınlanacak olanKiller Instinct: Season 3 sürümünde sekiz yeni savaşçının olacağını duyurdular. Ekip, lansman gününde kullanılabilen ilk dört karakter olan Halo’nun Kim Wu, Tusk ve The Arbiter’i ile Battletoads’un Rash’ini Xbox One ve Windows 10 üzerinde, doğrudan katılımcılara sağladığı uygulamalı deneyimle tanıttı.

Ori and the Blind Forest: Definitive Edition

Microsoft Studios, Xbox Spring Showcase’de Xbox One üzerinde Ori and the Blind Forest:Definitive Edition’ın diğer bazı özelliklerini vurguladı. Definitive Edition, oyunun ödüllü orijinal sürümünü, yeni alanlar, yetenekler, daha fazla oyun dizileri, çeşitli zorluk modları, alanlar arasında hızlı yolculuk gibi yeni bir içerikle geliştiriyor. Oyunu 11 Mart’ta Xbox One ve Windows 10’da bulacaksınız.

ID@Xbox

The Behemoth’un Pit People’ı önce Xbox One’a, ardından da Windows 10’a geliyor. Bu hızlı tempolu, sırayla ortaklaşa oynanan serüveni kapalı beta olarak bu yıl içinde keşfedebileceksiniz.

best_franchises4

Oculus Rift ile Minecraft

Oculus ile birlikte çalışan Microsoft ve Mojang, Minecraft: Windows 10 Edition‘ın Oculus Rift üzerindeki ilk demolarını çıkarıyor. Minecraft: Windows 10 Edition’ı Creative veya Survival modunda full 3D oynayabilir; Xbox One’ın satılan her Rift ile birlikte gelen tanıdık denetleyicisini de kullanabilirsiniz.

Windows 10 Xbox Uygulaması ve Xbox One’da yeni özellikler

Xbox ekibi, yakında Xbox One ve Windows 10’da Xbox uygulamasına gelecek olan yeni güncellemeleri anlattı:

  • Başarılar bölümündeki Oyun Skoru Liderler Tablosu ve Oyun Merkezindeki Kahramanlar Liderler Tablosu.
  • Oyuncu resminizi avatarınızla değiştirdiyseniz, Etkinlik Akışı bölümünüzdeki Avatarlara bakın.
  • Güncellenen “Öne Çıkanlar” bölümünde oyunlar, fırsatlar, topluluk etkinlikleri gibi ilgi çekici özellikler bulacaksınız.
  • 16 kişilik Grup Sohbeti, hem Xbox One hem de Windows 10 uygulamasında etkinleştirildi.

Xbox ekosisteminin Windows 10’u da kapsayarak genişletilmesiyle, oyuncular daha fazla geliştiriciyi kendine çekecek olan Xbox Live üzerinde daha büyük bir toplulukla oynayabilecek. Oyun akışı, çapraz oyun, paylaşılan kayıtlar, tüm ekranlarınızda tek bir arkadaş listesi, tüm cihazlarda çalışan denetleyici ve aksesuarlar gibi özelliklerle, dünyanın en iyi, en büyük çok oyunculu sosyal oyun ağı Xbox Live’la Xbox One ile Windows 10 arasında gidip gelmek şimdi çok daha kolay.

Bugün duyurulan tüm haberleri ayrıntılı olarak görmek için Xbox Wire sayfasında gidin.

Haberin Kaynağı: blog.microsoft.com.tr

Haberi Yazan: Levent Can

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz