Cuma Mesajları sözleri

CUMA SÖZLERİ VE CUMA MESAJLARI, CUMA GÜNÜ İLE İLGİLİ AYET

edenin iki yakası bir araya gelmesin. Böyle biri tevbe etmezse; onun namazı, zekatı, haccı, orucu ve hiçbir ibadeti kabul olmaz.”

CUMA MESAJLARI

Öyle güzel dua et ki; günahın tövbenin büyüklüğünü görüp ağlasın. Şeytandan Allah’a öyle bir sığın ki nefsin seni değil; sen nefsini yakasın. Hayırlı Cumalar…

Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerimize olsun! Günümüz aydın cumamız mübarek olsun! Hayırlı Cumalar…

Rabb’im seni bugün de dua edenlerden, her daim şükredenlerden ve sevmeyi bilenlerden eylesin. Ya Rabbi, cennette gezenlerden eyle! Hayırlı Cumalar…

Ömrüne ömür katılsın, gönlüne meltem saçılsın ve bu mübarek günde melekler dört yanını sarsın. Derdine derman, gönlüne iman dolsun! Hayırlı Cumalar…

Allah’ım, ilahi kudretin ve önü alınamaz merhametin ile beni ve sevdiklerimi kuşat. Bizlerin kalplerine aydınlık ver. Amin. Hayırlı Cumalar…

Melekler daima duacınız olsun. Yüreğiniz ferah, ilhamınız bol olsun. Sevgili peygamberimiz, şefaatçimiz olsun. Cumamız mübarek olsun.

Kalpler imanla, gönüller huzurla dolsun; saadetler hepimizin olsun, ne kurulan bağlar bozulsun ne de dostlar unutulsun. Cumanız Mübarek Olsun…

Allah’ım,  davranışlarımızı inancımızla bütünleştir; sözümüzü de özümüzle birleştir. Hayırlı Cumalar, Cumanız Mübarek Olsun...

Ya Rabbi, her yerde haddini bilen, gönül aynasını silen, mahşerde beraat edip yüzü gülen kullarından eyle bizleri! Amin. Hayırlı Cumalar…

Bir dua gönderiyorum hepinize sağlık, mutluluk, huzur olsun. Sevdikleriniz yanınızda dünyanız barış dolu olsun. Allah’ın selamı üzerinize olsun. Hayırlı cumalar dilerim.

Önce yollar uzanır Hakk’a yürümek için, tomurcuklar güller açar onu görmek için, dua eden biri var senin için. sen de dua et Allah için. Cumanız Mübarek Olsun.

Cuma günü günah işlemeden selâmetle geçerse, diğer günler de selâmetle geçer. Allah Cumamızı ve ettiğimiz duaları kabul etsin inşallah!

Ey Rabb’im! Bizlere seni hatırlatan haller, seni anlatan diller, sevginle dolup taşan aydınlık kalpler nasip eyle. Cumamız mübarek olsun.

Rabb’im elimizi Kuran’sız, gönlümüzü imansız, kulağımızı ezansız, dilimizi tevhidsiz, alnımızı secdesiz bırakmasın. Cumanız mübarek olsun.

Ya Rabbi! Gönlümdeki boşlukları öyle güzel şeylerle doldur ki; kemiği olmayan dilim Allah kelimesinden başka bir şey demesin. Hayırlı Nurlu Cumalar.

Allah hikmetiyle bir kapıyı kapatırsa rahmetiyle diğerini açar. Ya Rabbi bu mübarek cuma günü hürmetine bizlere hayırlı kapılar aç. Amin. Hayırlı Nurlu Cumalar.

Güzellikler içinizi aydınlatsın, yüzünüzden ve yüreğinizden tebessüm eksilmesin. Rabbim, sevdiği kullarından eylesin sizleri ve tabi ki bizleri. Hayırlı cumalar dilerim.

İmkanların bittiği yerde iman vardır, derdin ne kadar büyük olursa olsun derdinden büyük Allah vardır. Hayırlı Cumalar.

-Hadis-i Şerif, Deylemi

Semure (r.a)’den rivayete göre, Peygamberimiz ( s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Kim, Cuma günü abdest alırsa; ne güzel yapmıştır. Kim de guslederse, daha değerli bir iş işlemiş olur.”

-Cum’a suresi

“Cuma namazı kılınınca yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan isteyin. Allah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz.”

-Cum’a suresi

“Allah indinde günlerin seyyidi Cumadır. O, kurban ve Ramazan bayramından da kıymetlidir.”

-Hadis-i Şerif, Buhari

“Ümmetimin bayramları içinde Cumadan daha kıymetli bayram yoktur ve o günkü iki rekat namaz, Cuma günü dışındaki bin rekattan değerlidir.”

-Hadis-i Şerif, Buhari, Tirmizi

“Güneşin doğduğu en hayırlı gün Cuma günüdür. Adem (a.s) o gün yaratıldı, o gün cennete konuldu ve cennetten çıkarıldı.”

-Hadis-i Şerif, Müslim, Tirmizi

“Günlerin en kıymetlisi Cumadır. Cuma günü, bayram günlerinden ve aşure gününden daha kıymetlidir. Cuma, dünyada ve Cennette müminlerin bayramıdır.”

-Hadis-i Şerif, Riyadun nasıhin

“Allah, bugünden itibaren kıyamete kadar size Cumayı farz kıldı. Adil veya zalim bir imam, başka zamanında küçümseyerek veya inkâr ederek Cumayı terk

“Ey iman edenler, cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah’ı zikretmeye koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.”

Cuma ile ilgili güzel sözler
Cuma ile ilgili güzel sözler

-Hadis-i Şerif, İbni Mace

“Onda öyle bir saat var ki Müslüman bir kul o saate denk getirerek namaz kılıp Allah-u Teâlâ’dan bir şey isterse, Allah ona isteğini mutlaka verir”

-Hadis-i Şerif, Buhari, Malik, Müslim

“Kim, küçümseyerek üç Cumayı peş peşe terkederse, Allah onun kalbini mühürler!”

-Hadis-i Şerif, Ebu Davud, Nesei, Tirmizi, İbni Mace

Allah’ın nuruyla, ümmetini selamlayan gül yüzlü nur Peygamberimizin (sav) şefaati üzerinize olsun… Hayırlı Cumalar…

Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış, süsü hoşgörü olan mübarek dinimizin seçtiği haftanın özel günü olan cumanızı kutlarım…

İslam dininde en kutsal günlerden biri olan cuma günü ile ilgili cuma sözleri mesajları ve ayetleri sizin için derledik.
İslam dininde en kutsal günlerden biri olan cuma günü ile ilgili cuma sözleri mesajları ve ayetleri sizin için derledik.

Güncellenen yazı.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz