Güneş enerjisi aracılığıyla şarj olabilen otomobiller, Mars üzerinde kurulabilecek koloni, Los Angeles trafiğini rahat erdirmek adına yeraltı tüneller açmak gibi çılgın fikirlerin sahibi Elon Musk yeni bir şirket kurdu. İsmi Neuralink olan bu şirket, sürekli ‘insanlığa karşı tehdit oluşturacak” dediği yapay zeka‘ya karşılık insan zekasını güçlendirmeye yönelik çalışmalar yapacak.

Yapay Zekada ilerlenen her yolun, insanoğlunu bir adım daha geriye götüreceğini ileri süren Musk, Yapay Zekanın insanoğlunu anlama ve tanımlamada yaşadığı noksanlıklara kavratabilmek adına çalışmalar yapan öteki şirketi Open AI‘den sonra, tıbbi araştırma şirketi olan Neuralink’i hayata soktu. Beraberinde; şarkıcı kuşların beyninde bulunan sinirsel yolları da araştırmalarına katan Boston Üniversitenden Prof. Timothy Gardner, nano teknoloji ve esnek elektrotler uzmanı Dr. Venessa Tolosa  ve beynin canlılarda hareketi nasıl kontrol edebildiği konusunda araştırmalar yapan Kaliforniya Üniversitesi profesörü uzman Philip Sabes gibi birçok bilim insanının bulunduğu bir kadro ekibini bir arada toplayan Musk, beyne yerleştirmeyi düşündüğü yapar sinirlerle, organı geliştirmek için çalışmalar yapacak.

Konuyla alakalı tepkilerde şimdiden başladı. Bazı kişiler, insan beyni için yapılacak değişikliklerin, bir çok sıkıntılara yol açacağını ileri sürerken, Elon Musk bu iddia ve itirazlara karşı resmi olarak bir açıklamada bulunmadı. Bu da merakları üzerlerine çekti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz