Elektrikli BMW i3 ve BMW İ8 Türkiye’de

Elektrikli BMW i3 ve BMW İ8 Türkiye’de

Borusan otomotiv kuruluşunun 30. yılını kutluyor ve tüm dünyada ilgi gören lüks elektrikli BMW i3 ve i8 modellerini Borusan Oto Ataşehir’in açılışında düzenlediği görkemli etkinlikte satışa sundu.

BMW markasının tamamen yeni geliştirilen model yelpazesinden oluşan elektrikli araçları her iki modeli’de ülkemizde Eylül ayı itibariyle satışa sunulacak.  – Doğuştan Elektrikli – sloganıyla ülkemize duyuruldu.

Dünyanın lazer aydınlatma teknolojisine sahip olarak seri üretime başlanan ilk otomobili BMW i8’i sadece test aracı olarak müşterilerin beğenisine sunacak. Ön siparişler Eylül ayında alınmaya başlandı 180 bin Euro’luk başlangıç fiyatına sahip olan araç yoğun talep alırsa satış tarihi 2015 yılında başlayacak.

1.5 litrelik silindir hacimli 231 HP’lik BMW TwinPower  Turbo benzinli motoru bulunacak. Ayrıca 131 HP’lik elektrikli motora sahip olan araç 0 – 100 km / s hıza 4.5 saniyenin altında çıkıyor. BMW i8 üç silindirli benzinli motorla güçlendirilen ilk seri üretim BMW aracı. Araç yakıt deposu ve şarjı doluyken 500 km2lik bir mesafe gidebiliyor. Bu COMFORT modanda ve Ece Prof modanda ise yüzde yirmi oranında bu mesafe arttırılabiliyor.

BMW i3 tamamen elektrikle çalışan dünyanın en lüks otomobili olacak. Anahtar teslim fiyatının 46 bin yüz TL olacağı söylenmiştir. BMW i3 ülkemizde özel donanım paketiyle satışa sunulacak. Uzay çağını anımsatan tasarım çizgileri ile dikkatleri büyük ölçüde üzerine toplayacak.

Elektrikli BMW i3 ve BMW İ8 Türkiye’de
Elektrikli BMW i3 ve BMW İ8 Türkiye’de
Paylaş
Önceki İçerikAston Martin Lagonda
Sonraki İçerikLamborghini Hurocan Lp 620 – 2 Super Trofeo Yeni Nesil Yarış Arabası
Emre
1986 İstanbul doğumluyum. Memur anne ve babanın üç çocuğundan biri olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulundum. Öğretmen Lisesi'nden sonra Selçuk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Halen bu alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz