Uçan araçlar, bir şirketin sipariş almaya başlamasından sonra 2018 yılının sonuna kadar yollarda (veya havada) olacak.

The İndependent’in haberine göre, PAL-V, Liberty Sport ve Liberty Pioneer araçlarından emir alıyor. Bu araçların her biri üç tekerlekli, iki koltuklu ve havadan saatlik 112 mil hızla gidebiliyor.Yeni üretilen uçan araçlarda biri uçuş için diğeri sürüş için iki motor bulunuyor.

Her iki modelde de geri çekilebilir bir rotor bıçağı ve ikiz motorları mevcut; biri yere sürüş için diğeri uçmak için yani küçültülmüş bir helikoptere benzemektedir.Yolda 100 mil hızla başlıyor ve dokuz saniyede 0-62 mil hızlanıyor. Ayrıca, yolda 817 mil ve yakıt tüketiminde 31mpg bir verim sağlıyor.

PAL-V aracın, sürüş modundan uçuş moduna geçmenin 10 dakika aldığını ve havada 310 mil uçabildiğini açıkladı.

PAL-V CEO’su Robert Dingemanse “Yıllarca süren teknik ve nitelik zorluklarını yenerek takımımız, dünyadaki düzenleyici kurumlar tarafından belirlenen mevcut güvenlik standartlarına uyan yenilikçi bir uçan araba yaratmayı başardı” dedi.

Bu devrim niteliğindeki araç için kötü haber ise fiyatının çok yüksek olması. Spor temel modelleri $400.000’dan (yaklaşık £320.000) başlarken, Pioneer alıcıların eğitim oturumlarına, elektrikli ısıtma ve elektronik uçuş ekranı erişimine izin verek fiyatın $600.000 çıkabileceğini açıkladı.

Eğer nakit konusunda biraz sıkıysanız ve halen bir dilin aksiyon istiyorsanız, Sport araba için $10.000 dolar depozito yatırıp geri kalanı sonra ödeyerek bu araca sahip olabilirsiniz. Araç, 2018 yılının sonlarına doğru nakliye işlemini başlatacak.

İZLEYİN : Tesla Otopilot kullanım için güvenli mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz