Bu ay Dreamforce, dünyanın en büyük yazılım konferansına katıldım. Mark Benioff tarafından 1999 yılında kurulan 5500000000 dolarlık şirketi Salesforce’da oradaydı. Neil Young Pono yüksek çözünürlüklü müzik sisteminin tanıtımı ve gelişimini katılımımın bir parçasında izleme keyfine eriştim.

Pono Salesforce platformunu kullanarak müzik severlere dünya çapında topluluk inşa ediyor. Yani ponomusic.com web sitesinde mağaza ve sosyal topluluk planları içeriyor.

Tüketici teknolojisine odaklanma söz konusu olduğundan beri Salesforce’un kuvvetli bir iş ve işi topluluk haline getirme stratejisinin ne kadar güçlü olduğunu keşfetmek adına çalışıyorum.  Bu konferansta bu durumu keşfetmek biraz sürpriz oldu.

San Francisco Moscone Center’da dört günlük etkinlik için yaklaşık 100 ülkeden 145.000 ziyaretçiden daha fazlası vardı. Bu topluluk bana Las Vegas’ta her Ocak ayında yapılan Consumer Electronics Show’u hatırlattı. Yaklaşık aynı sayıda kişi bir sonraki ay yine Las Vegas’ta buluşacak.

Konferans güvenliği katılımcıların salonlar arasında seyahat etmesi için kongre merkezi Kuzey ve Güney Salonları arasında çalışan Howard Caddesi’nin bir bölümü trafiğe kapatıldı. O kadar büyüktü ki buna yönetim gerek duydu.

Mark Benioff, Salesforce kurucusu, San Francisco, Dreamforce, dünyanın en büyük yazılım toplantısında konuştu.

Salesforce ilk ürün satış faaliyetlerini, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) olarak bilinen bir kategori yöneten yazılımla açıkladı. CRM yazılımı Microsoft ve Oracle gibi ACT gibi ürünlerin ve diğerleri ile yıllardır etrafında oluşturmuş olduğu yapıdan bahsetti.

Salesforce, ancak bulut kullanan yazılımlarda bu tipleri oluşturmak için ilk kez bu teknolojiyi kullanıyor. Satış aramaları, sipariş alma, yazışma ve takip faaliyetleri kullanıcılar tarafından oluşturulan bilgi bulut-tabanlı yazılımlar ile doğal bir yapıda gerçekleşecek.

Bu durum bana kalırsa iyi sonuçlar ortaya çıkaracak. Bulut tüm bu bilgilere sahip veri akışını hemen her yerde ve her zaman bilgisayardan ya da başka cihazlardan erişilebilir kılacak. Bu anlam gerçekten büyük tasarımlar ifade etmektedir. Buna ek olarak, verileri artık başkalarının kullanması d anında önlenebilir olacak. Bence birazda güvenlik açıklarına değinmiş olmaları gerektiği için bu tarz bir atılım gerçekleştirilmek zorunda kalındı.

Benioff odağı Hizmet olarak SaaS veya Yazılım adlı bir kategorinin parçası olan one demand bilgi hizmetini yarattı. İşletmeler kendilerini daha iyi müşterileri, ortaklar ve çalışanlar ile bağlanmak için sosyal medya ve mobil bulut teknolojilerini kullanarak müşteri odaklı şirketler haline dönüştürmek için ihtiyaç duyuyor.

Çoğu bulut hizmetlerinin altıya bölünmüş alanlar halinde gruplandırıl olur. Buna Salesforce da katılmış ve geliştirilen veya edindiği yeni ürünleri kategori haline getirmiş.

  1.  Satış gücü otomasyonu, CRM faaliyetleri ve veri zenginleştirilmesini kapsayan faaliyetler.
  2. Toplum Bulut ve Chatter zaman, her yerde ihtiyaç duyulan dosyalar, veriler uzmanlar ve her çalışanın bağlanmasını sağlar. Aynı zamanda iş için bir sosyal ağ yaratır. Bu durumda şirket elbette iletişimi arttırmak adına bu geliştirmeyi yönetmiştir.
  3. Servis Bulut sitem, müşteri desteği ve müşteri yardım masası sağlayan bir yazılım hizmetidir. Yani bunun müşteri odaklı çalışmaya iyi geldiklerini belirtmek adına yapıldığını düşünüyorum.
  4. Kullanıcıları yorumlamak ve verilerin en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak analitik sonuçlar çıkarmak. Verilerin sayısal değerle olması herkesi etkiler. Ancak bence kullanıcıyı esas alarak yine bir rant aranmış durumdalardır.
  5. Bulut Pazarlama, bulut üzerinden pazarlama araçlarına erişim sağlar. Bu da ihtiyacınız olan en gerekli detayı size sunduklarını ve bu sistemin ne kadar mükemmel olduğunu tam olarak size iyi empoze etmek içindir.

Bence Salesforce geliştiricilerin de Salesforce’un sunduğunun da ötesinde yeni yetenekler oluşturabilir bir platform yaratmıştır. Bu şirketlerin çoğunu da yüzlerce konferansında sergilendi.

Dreamforce, birçok iş etkinlikleri aksine, daha olumlu bir şey hissettim. Herkes bir takım yararlar sağlamak ve kazançlarının bir kısmını kamuya mal etmek için uğraşıyordu. Eckhart Tolle, Al Gore, Hillary Clinton, Ariana Huffington ve Neil Young dahil iyimser birey olarak sosyal ve çevresel konuları ele aldılar. Ayrıca Bruno Mars City Hall’da ücretsiz konser verdi

Benioff, Salesforce Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su, San Francisco ve Oakland iki UCSF Benioff Çocuk Hastaneleri inşa etmesi ile tanınmış bir hayırsever olduğunu biliyorum. Şirket özkaynaklarından kenara ayırdığı yüzde 1 oranda tutarı hayırseverlik için kullanıyor. 3 milyon sadaka yemek ve çocuk hastanelerine 9.000.000 dolar bağış ile yardımcı oluyor.

Sadece bir kaç yıl önce hayal olabilir ürünler ortaya çıkaran Dreamforce’un şu anda kat ettiği yolu açık şekilde görebilirsiniz.

Paylaş
Önceki İçerikTeknolojinin Serüveni
Sonraki İçerikNEXUS 9 NEDEN YENİLENDİ?
Seyhan Arslan
1973 Trabzon doğumlu, Anadolu ünüversitesi 4 yıllık İktisat mezunu , evli ve iki çocuk annesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz