Barındırdığı 2 pervanesiyle tırmanabiliyor. 2 tane pervana olmasının nedenini Disney ” İtme, arka pervaneler kullanılarak duvara karşı uygulanır. Duvara bir kapak olması için de ön pervaneler kullanılır.” diyerek açıklıyor.

Etkileyici robotun yerçekimine meydan okuması sadece fiziksek bir kahramanlık değil. Yapıştırıcıları ve yapışkan ayakları da mevcut. Pervanelerin yönlendirilmesi aynı bir araba mekanizması ve aynı zamanda bir araba nasıl yola tutunması için iyi çekişe ihtiyacı var aynısı bizim Vertigo içinde geçerli. Vertigo’nun pilleri sadece pervane iplerinin tutulması için var, onun dışında onu kimse aşağıya çekemez.

Disney’in bu teknolojiyi oyuncaklarında kullanması an meselesi diye düşünüyorum. Oldukça etkileyici olmaz mı? Kim bilir belki de insanların bile girmesi çok tehlikeli olan arama kurtarma çalışmalarında çok büyük umut olur bizlere. Bu mükemmel robot hakkında henüz Disney ne yapacağına dair tek bir kelime söylemedi. Umalım da bu etkileyici teknoloji mühendislere ilham olur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz